ΣΕΑ ΛΗΜΝΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2018

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

14 Ιουνίου  Παγκόσμια  Ημέρα του

ΕΘΕΛΟΝΤΗ   Αιμοδότη

Η πιο σπουδαία Εθελοντική προσφορά είναι η Εθελοντική Αιμοδοσία

Είναι η προσφορά του πιο πολύτιμου και αναντικατάστατου αγαθού πού είναι το αίμα, χαρίζεται από τον άνθρωπο και πηγαίνει μόνο στον άνθρωπο που το χρειάζεται. Είναι το αγαθό που παρ, όλη την πρόοδο της Επιστήμης δεν μπορεί να παρασκευασθεί στο εργαστήριο και είναι  μοναδικό μέσο για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Η προσφορά αίματος χαρακτηρίζεται ως η πιο ιερή φιλανθρωπική πράξη υψηλών ιδανικών και αισθημάτων προς τον συνάνθρωπο μας και η Εθελοντική Αιμοδοσία ύψιστη δωρεά από τον Άγνωστο Αιμοδότη στον Άγνωστο  ασθενή.

Οι Εθελοντές αιμοδότες σαν άνθρωποι είναι υγιείς ψυχικά και σωματικά είναι καταξιωμένοι ηθικά και κοινωνικά αφού σαν άνθρωποι με την προσφορά τους σώζουν ζωές και σαν πολίτες

συμβάλουν στην  βελτίωση της υγείας του λαού μας.

Τιμούμε σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ αλλά και κάθε μέρα τους Εθελοντάς Αιμοδότες γενικά και ιδιαιτέρως τιμούμε και ευχαριστούμε τους Εθελοντάς Αιμοδότες του Συλλόγου μας που έρχονται στο κάλεσμα μας με χαμόγελο και χαρά να προσφέρουν το αίμα τους μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς και οικογενειακών υποχρεώσεων για να δοθεί σε όποιον το χρειάζεται και έτσι σώζουν ανθρώπινες ζωές .

Ελάτε λοιπόν αιμοδότες και φίλοι της αιμοδοσίας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις την  Εθελοντική Αιμοδοσία  να στηρίξουμε τον Σύλλογο του νησιού μας .Τον Σύλλογο που με τις ακούραστες προσπάθειες όλων των προηγουμένων καθιερώθηκε σαν ένας από τους καλύτερους Συλλόγους της πατρίδας μας και μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες ζήτησης αίματος .

Χάριν της Εθελοντικής προσφοράς αίματος των αιμοδοτών μας κανένας Λήμνιος δεν στερήθηκε μονάδες αίματος που χρειάστηκε αφού στην Λήμνο δεν λειτουργεί Τράπεζα αίματος .

Ας τιμήσουμε στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ   ΗΜΕΡΑ του Εθελοντή Αιμοδότη τους Εθελοντάς Αιμοδότες μας και ας τους ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για την προσφορά του πολύτιμου αυτού αγαθού προς τον άγνωστο συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται.

Για το   Διοικητικό  Συμβούλιο

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΗΝΑ  ΓΡΑΓΡΑ                               ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΤΖΑΝΕΡΟΣ

Κοινοποίηση
Scroll to Top