ΣΕΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Μαζί για να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν!
Την Τετάρτη 24/5/2017στο Δημουτρούκειο Δημοτικό Σχολείο Καραϊσκάκη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε,ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καραϊσκάκη, κ.Κωνσταντίνος Γιώργος , ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου,σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 9ης Περιφέρειας Π.Ε.Αιτωλ/νίας κ. Πάσχου  Αγγελική     με θέμα : «Eνημέρωση για τη Δωρεά Μυελού των Οστών»
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν : ο αιδεσιμότατος του Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Καραϊσκάκη,πατέρας Αθανάσιος,    ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου,υπεύθυνος παιδείας κ.Τσάρκος Βασίλειος,      ο  Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε Ν. Αιτωλ/νίας κ. Κολοβός Χρήστος,    η Σχολική Σύμβουλος  9ης Εκπ/ής Περιφέρειας  Ν. Αιτωλ/νίας κ.Πάσχου Αγγελική,    ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Αιτωλ/νίας κ. Σκαρμούτσος Αναστάσιος,   ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσολογγίου κ.Τσάμης Δημήτριος,    ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλόπουλου κ. Χολής Δημήτριος,   η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καραϊσκάκη κ. Παπαγεωργίου Ουρανία,   ο εκπρόσωπος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου κ. Ρηγάλος Χριστόδουλος   και η Πρόεδρος και το Δ.Σ του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου.
Η κ. Πάσχου Αγγελική στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» προλόγισε την εκδήλωση και με την ομιλία της παρουσίασε το πρόγραμμα στους παρευρισκομένους, καταδεικνύοντας τη σπουδαιότητά του και τον ουσιαστικό ρόλο για την εκπαίδευση, ώστε να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά και να υιοθετήσει τον εθελοντισμό και τη συνεισφορά στα κοινά ως στάση ζωής. Το ΚΕΔΜΟΠ εκπροσώπησε η κ.Ευγενία Βλάχου, Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και συνεργάτης του ΚΕΔΜΟΠ, η οποία αναφέρθηκε στο Κέντρο και στην αξία της ύπαρξης Εθελοντών Δοτών Μυελού, ώστε σιγά σιγά να καταφέρουμε η Λευχαιμία να γίνει παρελθόν. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Γιάννης Τριανταφυλλάκης , ιατρός Κέντρου Υγείας Αστακού, που αναφέρθηκε με απλό και κατανοητό τρόπο στη διαδικασία της Δωρεάς, ώστε οι παρευρισκόμενοι να ενημερωθούν πλήρως και μόνο τότε να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της εγγραφής τους ως Εθελοντές Δότες.
Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο καθώς υπήρξαν πολλές ουσιαστικές ερωτήσεις, αλλά και 27 νέες εγγραφές εθελοντών δοτών.  Θεωρούμε πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αφετηρία για μια δυναμική ενημέρωση που θα πρέπει να γίνεται στα σχολεία της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και όλης της χώρας, για να ενημερωθούν τόσο οι νεότερες γενιές που αποτελούν το μέλλον, αλλά και γονείς, δάσκαλοι, φορείς, που αποτελούν το παρόν.
Ο Εθελοντισμός και η Δωρεά αποτελούν θέμα παιδείας και σωστής εκπαίδευσης, επομένως πού αλλού θα ήταν ο καταλληλότερος χώρος ενημέρωσης αν όχι τα σχολεία;
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Ξηρομέρου, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου, την Κοινότητα Βασιλόπουλου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καραϊσκάκη ,για την υποστήριξη της εκδήλωσης..
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
Δίνοντας αίμα
σώζεις ζωές…

Κοινοποίηση
Scroll to Top