ΣΕΑ ΡΟΔΟΥ ”Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Η συνεχής, υπεύθυνη και εθελοντική προσφορά των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» έχει σώσει από το 1989 μέχρι σήμερα πολλές χιλιάδες ζωές.
Με την επετειακή 20η Λαμπαδηδρομία ο κόσμος με αναμμένες δάδες στα χέρια έστειλε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου δυναμικό μήνυμα για την τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία.
Είναι επιτακτική η ανάγκη η αθρόα προσφορά αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις που προέκυψαν καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας και μέσω θέρους.
Η Λαμπαδηδρομία αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση προβολής και προώθησης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας όπου κάθε χρόνο, η «Φλόγα της Αγάπης», περνώντας από τα χέρια εκατοντάδων εθελοντών, διασχίζει σχεδόν όλη τη χώρα, μεταφέροντας και διαδίδοντας το μήνυμα της κορυφαίας αλληλέγγυας πράξης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.
Η «Φλόγα της Αγάπης» που έφτασε στο νησί μας από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής, στη Νέα Σμύρνη με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον Γιώργο Χειμωνέτο, παραδόθηκε νοερά στην επόμενη πόλη, για να φτάσει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στον τελευταίο προορισμό της, την Κέρκυρα, όπου και θα γίνει η 32η Αμφικτιονία.
Στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν οι συνδιοργανωτές της 20ης Λαμπαδηδρομίας, με πρώτο το Δήμο Νέας Σμύρνης, που έγινε ο τόπος εγκατάστασης των προσφύγων του μικρασιατικού, και κυρίως του σμυρναϊκού, περιβάλλοντος, στη νέα πατρίδα, μεταφέροντας συνάμα πλήθος στοιχείων και θεσμών από το δράμα της προσφυγιάς και τη σφραγίδα της μικρασιατικής και προσφυγικής μνήμης προς διαιώνιση της μνήμης των χαμένων πατρίδων.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, καθώς και το χρυσό χορηγό μας, που για δωδέκατη συνεχή χρονιά, ήταν η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων BΙΚΟΣ Α.Ε.
Στο Σώμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που έχει ιστορικά συνδεθεί µε την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία και την ανιδιοτέλεια δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψουν τα αισθήματα μας στη συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα μας από δεκάδες μέλη του, που είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουμε αγάπη και ζωή στους συνανθρώπους μας.
Δεν υπάρχουν αρκετά ευχαριστώ για να πούμε σ’ όλους που μας έκαναν την τιμή και βρήκαν το χρόνο, έστω και για λίγο, για να έρθουν στην εκδήλωση μας. Τον Αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου κ. Στέφανο Δράκο, που εκπροσώπησε τον κ. Δήμαρχο Ρόδου και ακολούθησε όλη τη διαδρομή, το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κ. Χρήστο Ευσρατίου, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, κ. Αντώνη Γιαννικούρη, που παραμένει στυλοβάτης της αιμοδοσίας, τον εκπρόσωπο του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, τον τ. Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον τ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, κ. Βαγγέλη Μανδρακό.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου, κ.κ. Κύριλλο, που αγκάλιασε την λαμπαδηδρομία μας και την συμπεριέλαβε στο επίσημο πρόγραμμα του φετινού εορτασμού του προστάτη του νησιού μας Αγίου Φανουρίου.
Εξαιρετική δε ήταν η φιλοξενία και η πολύτιμη βοήθεια που αγόγγυστα μας προσέφεραν οι ιερείς μας π. Μιχαήλ Κρητικός και π. Χρήστος Σιάννας. Τους είμαστε ευγνώμονες.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τον Αρχιμ. Νεκτάριο Πόκκια, Ηγούμενο της Ι. Μονής Θάρρι και Διευθυντή της ομώνυμης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης για την διαχρονική, εγκάρδια και ανιδιοτελή στήριξη και αγάπη του.
Ευχαριστούμε θερμά τους κορυφαίους λαμπαδηδρόμους μας, Ραφαέλα Σπανουδάκη και τον Παναγιώτη Κωνσταντάκη.
Ξεχώρισαν με την αγέρωχη στάση τους δίπλα στην Ελληνική Σημαία τα μέλη του Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Ρόδου, εισπράττοντας επάξια το θερμό χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους.
Ο κόσμος παρακολούθησε και χειροκρότησε θερμά τους αδελφικούς συλλόγους της Ρούμελης και της Παστίδας «Το Καμάρι», τους Μενεξέδες και τη Φιλαρμονική Καλυθιών για τους χορούς και τις μουσικές τους. Τους ευχαριστούμε θερμά που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης μας.
Εντυπωσίασε για άλλη μία φορά η γνωστή συγγραφέας κ. Μαρία Αϊβάζη – Ζάγορα με την εξαιρετική απαγγελία ποιημάτων από τη συλλογή της, με την ευκαιρία της λαμπαδηδρομίας.
Επιπλέον ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Ρόδου και τον Πρόεδρο του κ. Αντώνη Μπέρδη καθώς και τη Euromedica που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ότι τους ζητήσαμε.
Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που επιβεβαιώνουν τη συνέπειά μας για την μεταφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας και κυρίως ευχαριστούμε πολύ τα μέσα που μας έδωσαν το βήμα και συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας, το προνόμιο να λεγόμαστε άνθρωποι, η ευθύνη να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπο, η συνειδητοποίηση της ανάγκης, ο σεβασμός στη ζωή.
Μη διστάζετε να γίνετε εθελοντές αιμοδότες, μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε την εμπειρία, να την εντάξετε στην ζωή σας και να συμβάλετε στη διάδοσή της!
 
Κοινοποίηση
Scroll to Top