ΣΕΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – Δελτίο Τύπου 31η Αμφικτιονία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος Ν. Κουλεντάκης, μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» και η κα Στέφα, Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου συμμετείχαν στις εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου της 31ης Αμφικτιονίας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά την περασμένη εβδομάδα από τον ΣΕΑ Χανίων «Άγιος Ιωάννης» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Π.Ο.Σ.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών).

Ο κ. Ν. Κουλεντάκης, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, επισήμανε την αξία του επιστημονικού συνεδρίου γιατί τα μέλη των συλλόγων «…γινόμαστε πιο σοφοί, πιο δραστήριοι, πιο πρόθυμοι να εφαρμόσουμε αυτά που ακούσαμε από τους εξαίρετους ομιλητές… Ως ΣΕΑ Ρεθύμνου έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να μην έχουμε «τράπεζα αίματος» αλλά «τράπεζα φίλων» με σκοπό να εξυπηρετείται κάθε ασθενής που έχει ανάγκη».  Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην αδελφοποίηση με τον ΣΕΑ Ιταλίας «Fratres Fabbrica» Toσκάνης. Να υπενθυμίσουμε ότι εκπρόσωποι του ιταλικού συλλόγου φιλοξενήθηκαν στις αρχές του Οκτώβρη στο Ρέθυμνο, στα πλαίσια της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που έγινε  με την παρουσία  των αρχών του τόπου, μεταξύ των οποίων ήταν η κα Ελισάβετ Γιαννούση, Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κι εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και η κα Στέφα, Διευθύντρια στο Τμήμα Αιμοδοσίας. Ο ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» ευχαριστεί  θερμά τις δύο κυρίες για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους, αφού εκπροσώπησαν το Νοσοκομείο του Νομού, ένα νοσοκομείο που έχει την ανάγκη της υποστήριξης όλων!

Σημαντική ήταν και η αναφορά της Διευθύντριας του Τμήματος Αιμοδοσίας, κα Στέφα, που μίλησε για την εθελοντική αιμοδοσία ως μία  πράξη προσφορά και ευθύνης, που βοηθά στην αντιμετώπιση της ανεπάρκειας σε αίμα και που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας. Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου ζητά και θέλει να έχει καλή συνεργασία με τον ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» αλλά και με όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου έχει καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες σε αίμα που έχουν προκύψει στο Ρέθυμνο. Μεταξύ άλλων η κα Στέφα ανακοίνωσε με ενθουσιασμό ό,τι το Νοσοκομείο εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια ενός σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού που θα εξυπηρετεί καλύτερα το ιατρικό προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Πρωτόπαπας, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που προσφέρουν στη χώρα μας τα μέλη των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και τόνισε  την αναγκαιότητα της βιωσιμότητας των συλλόγων αφού χάρη σε αυτούς η προσφορά προς τον συνάνθρωπο παρέμεινε ζωντανή τα τελευταία χρόνια της πανδημικής κρίσης.

Η Αμφικτιονία  αποτελεί επιστημονικό συνέδριο με άξονα τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της αιμοδοσίας. Το Πανελλήνιο συνέδριο των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος. Εκεί οι εκπρόσωποι των Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα ανταλλάσσουν σκέψεις, γνώμες και εμπειρίες. Επιστήμονες και ειδικοί κάνουν σχετικές εισηγήσεις με σκοπό την καλύτερη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Ο ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» ευχαριστεί το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α και το Δ.Σ. του ΣΕΑ Χανίων «Άγιος Ιωάννης» για τη διεξαγωγή της 31ης Αμφικτιονίας, την Οργανωτική Επιτροπή για την επιτυχία των εργασιών του συνεδρίου, τους εξαίρετους ομιλητές  και  τα μέλη των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών απ΄ όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου.

                                  Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α Ρεθύμνου «Δότες Ζωής»

           Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γραμματέας

    Νικόλαος  Κουλεντάκης                                                                     Δέσποινα       Μαυράκη

ΣΕΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Δελτίο Τύπου 31η Αμφικτιονία
ΣΕΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – Δελτίο Τύπου 31η Αμφικτιονία

Κοινοποίηση
Scroll to Top