ΣΕΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με 138 μηνύματα αγάπης για την Εθελοντική Αιμοδοσία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

137 συν 1 μηνύματα αγάπης για την εθελοντική αιμοδοσία

από τους μαθητές του 16ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου

«ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ!»

Ένα δυνατό μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία μαζί με  137 μηνύματα αγάπης ακούστηκαν από τους  μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου  όταν άναψε την περασμένη Πέμπτη ο Βωμός με τη Φλόγα της Αγάπης από τον Αντώνη Τσαπατάκη, Χρυσό Παραολυμπιονίκη.

Οι δρόμοι στην περιοχή του Μασταμπά πλημμύρισαν με τα συνθήματα των παιδιών και  ο ουρανός γέμισε με κόκκινα μπαλόνια, μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας.

Μία διαφορετική λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε από τον ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου. Μία λαμπαδηδρομία μέσα στο σχολείο από τους μαθητές για τους μαθητές. Σκοπό είχε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τα μέλη του σχολικού, οικογενειακού, συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος με την αρωγή των εκπαιδευτικών του σχολείου και των ειδικών επιστημόνων – εκπαιδευτών για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και την υγεία, καλλιεργώντας την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο και το εθελοντικό πνεύμα.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023  η φλόγα ταξίδεψε μαζί με τη Δέσποινα Ροδουσάκη, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών από τα Χανιά για να φτάσει στο Ρέθυμνο, στον Πρόεδρο του ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνης, Νικόλαο Κουλεντάκη και στη Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, Μαργαρίτα Γερούκη.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εθελοντές  αιμοδότες όταν  η δάδα  του παραολυμπιονίκη, Αντώνη Τσαπατάκη άναψε με τη Φλόγα της Αγάπης από τον Γιώργο Σπετσωτάκη,  μέλος του  Δ.Σ. του ΣΕΑ Ρεθύμνου και πρόσφατα, θύμα τροχαίου της ασφάλτου.

Σφραγίζοντας με την παρουσία τους την 21η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Ρεθύμνου,  ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Μαρινάκης κι ο Αντιδήμαρχος  κ. Γεωργαλής έστειλαν τις δικές τους ευχές για την πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η εκδήλωση για  την  21η λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών  είχε φέτος στο Ρέθυμνο έναν διαφορετικό χαρακτήρα αφού γιορτάστηκε μέσα από τα μάτια των παιδιών. Στα πλαίσια του προγράμματος της ημέρας,  διοργανώθηκαν για μαθητές κι εκπαιδευτικούς  βιωματικά εργαστήρια  με διάφορα θέματα όπως: Πρώτες βοήθειες , παρουσίαση-επίδειξη του CPR και του CPR με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή κι επίδειξη θέσης ανάνηψης,  επίσκεψη σε ασθενοφόρο και  η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, τον κ. Γιάννη Σπυριδάκη,  του ΕΚΑΒ τον  κ. Λέκκα Μανόλη και κ. Ανδρέα Βουρβαχάκη, τις εθελόντριες από το Σώμα Νοσηλευτριών και τους  εθελοντές και τις εθελόντριες του ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής», δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην πολύτιμη αξία της ζωής, στην προσφορά και στο  αγαθό της εθελοντικής αιμοδοσίας, μία πράξη  αλληλεγγύης  προς τον συνάνθρωπο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 16ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου τους  εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ και του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, το ΣΩΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ, την ΤΡΟΧΑΙΑ, τους εθελοντές του ΣΕΑ Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ και ιδιαίτερα τους μαθητές του σχολείου που με τη συμμετοχή τους στήριξαν τη δράση αυτή και καλλιέργησαν με τον καλύτερο τρόπο τον εθελοντισμό και την εθελοντική αιμοδοσία, μία ύψιστη ενέργεια αλληλεγγύης, αλτρουισμού και δώρο ζωής για τους συνανθρώπους μας.

Επίσης,  να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνης,  το γραφείο τελετών Παπαδοπετράκης,  το κατάστημα Περνιεντάκης Στέλιος και ΣΙΑ Ο.Ε., την εταιρία ΒΙΚΟΣ και τους φωτογράφους Γιώργο Κατάκη και Αντώνη Χριστοδουλάκη.

«Άσε την καρδιά σου να σου

δείξει τον δρόμο…εκείνη ξέρει.

Χάρισε λίγο από το αίμα σου

σώζοντας μια άλλη που υποφέρει…»

(Μαριμπέλλα, μαθήτρια Γ’ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου)

«ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ!»         

(μαθήτριες της Ε΄τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου)

Τα παιδιά ξέρουν να μας εκπλήσσουν, ξέρουν να μας συγκινούν!

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ, μέλος της Π.Ο.ΣΕ.Α Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Μετά τιμής!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                          Η Γραμματέας

Κουλεντάκης Νικόλαος                                                                Δέσποινα Μαυράκη

Κοινοποίηση
Scroll to Top