ΣΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ» – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ 19η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Πρόσκληση συμμετοχής στη 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Ο Σύλλογος Εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, αιμοδοτών και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπίας «Προσφορά Ζωής» σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας, την αντιδημαρχία Πολιτισμού και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.), συμμετέχουν στην 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι μια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) η οποία πραγματοποιείται από το 2002, θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Φέτος σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η «Φλόγα της Αγάπης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (E.KE.A.), η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.) παρέχουν την αιγίδα τους για την πραγματοποίηση της Λαμπαδηδρομίας, ενώ τη στήριξή τους προσφέρουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), η Harley Davidson Club Hellas, η INTERAMERICAN και η Ολυμπία Οδός.

Η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»  με πρώτο προορισμό το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, τιμώντας έτσι το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας.

Στην Αριδαία θα φτάσει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα 18:00μ.μ..

Εκτός από τη τελετή αφής της φλόγας στην πλατεία Αριδαίας, θα υπάρχει σταντ για ενημέρωση σχετικά με τη δωρεά βλαστοκυττάρων καθώς και δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών. Επίσης θα υπάρχει κομμωτής για την δωρεά μαλλιών σε ασθενείς με καρκίνο. Στο τέλος θα γίνει βράβευση των 10 πρώτων εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών-αιμοδοτών του Συλλόγου «Προσφορά Ζωής».

 Το πρόγραμμα θα είναι το ακόλουθο:

Έναρξη της λαμπαδηδρομίας στις 18:00
Υποδοχή της φλόγας σε τέσσερις εισόδους της πόλης: Διέλευση της φλόγας από λαμπαδηδρόμους μέσα στην πόλη και τερματισμός στην κεντρική πλατεία
Τελετή λήξης: Άναμμα της Φλόγας στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, καλούμε όλους εσάς να κατανοήσετε την ιδιαιτερότητα της και γίνετε συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι.

Λόγω του COVID19, θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και τις απαιτούμενες αποστάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Διαδρομές της Φλόγας

Από τις Τοπικές κοινότητες Αλμωπίας στις τέσσερις εισόδους της Αριδαίας

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι:

Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, Ιερές Μητροπόλεις, Σύλλογοι Θαλασσαιμικών, Αιμορροφιλικών κ.τ.λ., Εθελοντικές Οργανώσεις, Σύλλογοι και Φορείς, Ποδηλατικοί Σύλλογοι, Αιωροπτεριστές, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Ιππικοί Όμιλοι, Μοτολέσχες, Αθλητικά και Πολιτιστικά Σωματεία, Σχολεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Φορείς της Εκπαίδευσης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα και  Μεμονωμένοι Εθελοντές Αιμοδότες Λαμπαδηδρόμοι.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6955 508219, 6942 984918, 6970 104644

Κοινοποίηση
Scroll to Top