ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εθελοντικές Αιμοδοσίες 8 και 9 Απριλίου & Συλλογή Τροφίμων για τον Ουκρανικό Λαό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρωτοπόροι στον αγώνα της αλληλεγγύης και της προσφοράς συστρατεύονται  και πάλι, αυτή τη φορά για την στήριξη του δοκιμαζόμενου από τον πόλεμο, λαού της Ουκρανίας και όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από το αίμα μας.

Συγκεκριμένα με την οργανωτική ευθύνη της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες 8 και 9 Απριλίου, στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στόχος των αιμοδοσιών είναι να κινητοποιηθούν οι Εθελοντές Αιμοδότες και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι προσερχόμενοι να αιμοδοτήσουν, θα έχουν την αφορμή και την ευκαιρία, να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας σε τρόφιμα, τα οποία θα αποσταλούν στο λαό της Ουκρανίας.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να κινητοποιήσει τους Εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν το έργο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που στηρίζουν το έργο του Ε.Ε.Σ. να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο πόλεμο, τη στήριξή τους στο λαό της Ουκρανίας και γενικότερα σε κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη»

Την πρωτοβουλία στηρίζει δυναμικά η Περιφέρεια Αττικής, η οποία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει για άλλη μια φορά την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα για τον κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό του
Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, επιτελώντας καθοριστικό ρόλο για την συγκέντρωση και επάρκεια αίματος, με πρωτοβουλίες διαμόρφωσης στρατηγικής, επικοινωνίας, και προσέλκυσης νέων αιμοδοτών.

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε ότι τη δράση αυτή θα την στηρίξουν όλα τα ΜΜΕ της χώρας μας και θα την προβάλουν ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Καλούμε τα ΜΜΕ να παρευρεθούν στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην αίθουσα συνεντεύξεων του Υπουργείου Υγείας, τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 12:00.

Με εκτίμηση,

                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

                       Ο Πρόεδρος                                                        Η Γενική Γραμματέας

             Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                    Ευαγγελία Ιωαν. Κλούρα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εθελοντικές Αιμοδοσίες 8 και 9 Απριλίου & Συλλογή Τροφίμων για τον Ουκρανικό Λαό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εθελοντικές Αιμοδοσίες 8 και 9 Απριλίου & Συλλογή Τροφίμων για τον Ουκρανικό Λαό

 

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top