ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 80 φιάλες αίμα

Γ. Πατούλης: «Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών σ΄αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης όσων συνανθρώπων μας έχουν ανάγκη»

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής να δώσουν αίμα στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ, στο Μεταξουργείο.

Από τις 9 το πρωί οπότε και ξεκίνησε η αιμοδοσία μέχρι τη 1 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν πάνω από 80 φιάλες αίμα, οι οποίες θα διατεθούν στην Υπηρεσία  Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» το οποίο και παρείχε τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από το Μάιο 2020 με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας, αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Στη σημερινή αιμοδοσία παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Περιφερειάρχη προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανταπόκριση. Παρόντες ήταν σε όλη τη διαδικασία στελέχη του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ.

Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών σ΄αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης όσων συνανθρώπων μας έχουν ανάγκη. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά όπως και την ΠΟΣΕΑ για την γόνιμη συνεργασία.

Σ΄αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική μάχη και προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στο ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό. Είμαι πεπεισμένος ότι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε να βγούμε νικητές, από αυτή την περιπέτεια».

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=37461:megali-itan-i-proselefsi-tou-kosmou-sti-simerini-ethelontiki-aimodosia-pou-diorganose-i-perifereia-attikis-se-synergasia-me-tin-panellinia-omospondia-syllogon-ethelonton-aimodoton-posea-ston-iero-nao-profitou-daniil&catid=3&Itemid=709

Κοινοποίηση
Scroll to Top