ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χ. Πρωτόπαπα

                        Στην συνέχεια τον ενημέρωσαν για το έργο και τις δραστηριότητες της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και των Συλλόγων Μελών της για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην χώρα ζητώντας του να συμβάλει στην δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Π.Ο.Σ.Ε.Α. ούτως ώστε η χώρα μας να δημιουργήσει μόνιμο και σταθερό δίκτυο προβολής της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μέσα από την προβολή δράσεων και τακτικών Εθελοντικών Αιμοδοσιών ανά Δήμο και ανά Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στην συνέχεια του ζήτησαν την συμβολή της Περιφέρειας προκειμένου να αποκτήσει η Ομοσπονδία θεσμοθετημένους πόρους για να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την Αυτάρκεια Αίματος στην Χώρα μας.

Για ακόμη μία φορά τον ευχαρίστησαν για την προμήθεια του υγειονομικού υλικού που προσέφερε στην Ομοσπονδία, για την ασφάλεια των Εθελοντών Αιμοδοτών κατά την ώρα της προσφοράς τους.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Πατούλης «Θα στηρίξουμε και θα συνδράμουμε το σπουδαίο έργο της Ομοσπονδίας, ενώνοντας τη φωνή μας μαζί τους σ΄ ένα κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών»

Ο Περιφερειάρχης εξήρε το έργο της Ομοσπονδίας στην προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος, για τη σπουδαιότητα της πράξης της προσφοράς στον συνάνθρωπο και στη ζωή. Επικαλούμενος και τις πρόσφατες δράσεις της Περιφέρειας η οποία διοργάνωσε σε συνεργασία με Δήμους και φορείς εθελοντικές αιμοδοσίες με στόχο και τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, υπογράμμισε πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που τιμούν την αξία της ζωής, ιεραρχούνται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του.

Σε αυτό το πλαίσιο διαμήνυσε στον κ. Πρωτόπαπα πως η Περιφέρεια, στο πλαίσιο και των δράσεων που εφαρμόζει με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης υγείας, θα στηρίξει και θα ενθαρρύνει το έργο της Ομοσπονδίας, μέσα από τον προγραμματισμό κοινών δράσεων και την αξιοποίηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Η Ελλάδα στον τομέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας δυστυχώς είναι αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε το έργο φορέων και να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι μαζί σ΄ ένα κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τη ζωή όλων μας».

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

 

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top