ΠΕΝΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Ν.Ε.Α.

Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο Skype - E-mail Ιδιότητα
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΠΑΗ6983 735958--
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΙΑΠΗ6949 925427--

Δείτε τον εσωτερικό κανονισμό της Π.Ε.Ν.Ε.Α.

Τα Πρακτικά της 1ης Συνδιάσκεψης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με απόφαση της επιστημονικής επιτροπής του Εθνικού κέντρου Αιμοδοσίας από το 2014 επιτρέπεται πλέον να δώσουν αίμα και αυτοί που ρυθμίζουν με χάπι τις παρακάτω παθήσεις τους:
Πίεση - Τριγλυκερίδια - Χοληστερίνη - Σάκχαρο - Θυρεοειδή

Προσοχή! Βασική προϋπόθεση αν έχουν αλλάξει χάπια τον τελευταίο μήνα θα αιμοδοτήσουν τον επόμενο μήνα.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτούν το γιατρό που βρίσκεται σε κάθε αιμοδοσία. Ενημερώσου και Πρόσφερε!

Συμμετοχή της χώρας μας στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Νέες και νέοι από 12 χώρες συμμετείχαν στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών που φέτος για πρώτη φορά έλαβε χώρα στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Λίβανο. Το Συνέδριο διεξήχθη από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου και την ΠΕΝΕΑ εκπροσώπησαν η Ευγενία Βλάχου (αντιπρόεδρος ΠΕΝΕΑ) και ο Δημήτρης Ταντσίδης (μέλος ΠΕΝΕΑ και γραμματέας της Παγκόσμιας Επιτροπής Νέων για το 2013-2016).

Κύρια θέματα συζήτησης των συνέδρων ήταν τόσο η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών όσο και η διατήρηση των υπαρχόντων. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ειδικούς πάνω σε θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εθελοντών, ενώ σπουδαίας σημασίας ήταν η ομιλία ενός εθελοντή αιμοδότη και ενός πολυμεταγγιζόμενου, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη δική τους πλευρά ο καθένας. Αξιοσημείωτη ήταν η χρήση «παιχνιδιών-προκλήσεων» που στόχο είχαν τη συνεργασία μεταξύ των 55 συμμετεχόντων από όλες τις χώρες, καθώς και την αποδοχή του διαφορετικού, την επίγνωση και συνειδητοποίηση των ταλέντων του καθενός, με απώτερο σκοπό την αξιοποίησή τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Οι σύνεδροι είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τον λιβανέζικο πολιτισμό και τα όμορφα αξιοθέατα του τόπου, που για πολλούς από μας είναι άγνωστα.

Ως εμπειρία και ως συμπέρασμα καταδείχθηκε η μέγιστη αξία της προσφοράς αίματος. Μεγαλύτερο συμπέρασμα όλων όμως ήταν το εξής: όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος, φύλου, πεποιθήσεων έχουν μια κοινή επιθυμία. Αυτήν της διασφάλισης της υγείας τους, που θα επιτευχθεί ακόμα καλύτερα με την εθελοντική προσφορά αίματος. Στόχος μας κανείς να μην το στερηθεί παγκοσμίως, όποτε κι αν το χρειαστεί.

Blood connects us all! Yalla…!

posea-logo

Ενημερωτικό Δελτίο

Δίκτυα

Scroll to Top