ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ’’ Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Περιοχή

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Διεύθυνση

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ 89 , ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Τ.Κ. 68200

Τηλέφωνο

Τηλ. (+30) 25520 23476
Φαξ: (+30) 25520 23476

Πληροφορίες

Ιστότοπος :

Facebook : https://www.facebook.com/seanorestiadas/

Email: menistaikoglou@gmail.com

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΑΜΠΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΒΕΝΕΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΓΛΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕΝΕΞΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΑΤΣΙΝΟΥ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» Ν. Ορεστιάδας ιδρύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1979.

Είναι Σύλλογος με καταστατικό εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης.

Στην ακριτική και όμορφη Ορεστιάδα των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων στο Βόρειο τμήμα του Ν.  Έβρου, μακριά από το Νοσοκομείο και Κέντρο Αιμοδοσίας μια μικρή ομάδα αποφασίζει την ίδρυση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η ιδέα καρποφόρησε μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά των κατοίκων για εύρεση Αίματος την ύστατη στιγμή. Πυρήνας της ομάδας υπάλληλοι του εργοστασίου ζάχαρης.

Ο Σύλλογός μας αριθμεί περίπου χίλια (1.000) ενεργά μέλη. Συνεργαζόμαστε αρμονικά με το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΓΠΝ Αλεξανδρούπολης.  Διοργανώνουμε έξι (6)  Αιμοληψίες ετησίως οι οποίες πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας.

Η διαχείριση του Αίματος (περίπου επτακόσιες [700] μονάδες Αίματος ετησίως) γίνεται με ευθύνη της Διεύθυνσης του Κέντρου Αιμοδοσίας Αλεξανδρούπολης.  Το Αίμα που συγκεντρώνεται διατίθεται σε παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία, χρόνιους πάσχοντες, στις οικογένειες των Εθελοντών Αιμοδοτών και γενικά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΕΑ.

Είμαστε επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου.

Συμμετέχουμε στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε Συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως στα «Ορέστεια» και στις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα.

Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και η χώρα μας να γίνει Αυτάρκης σε Αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά από Εθελοντές Αιμοδότες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κοινοποίηση
Scroll to Top