ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ – 13η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΦΩΤΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Για 13η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποίησε την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 η Αιμοδοτική Φλόγα φώτισε και την πόλη της Θεσσαλονίκης μεταφέροντας τα μηνύματα της αγάπης ,της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, της ανθρωπιάς.

Κατά την διαδρομή της, στα σημεία υποδοχής υποδέχθηκαν την Φλόγα και αναφέρθηκαν με τα πιο θερμά λόγια για το έργο των εθελοντών αιμοδοτών : Στο Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου κ. Σερίδης και η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας κ. Γιαρτζά. Στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. Στο Β΄ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης η διοικητής κ. Παπαγεωργοπούλου. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καλτσίδης  και η Διευθύντρια Αιμοδοσίας κ. Θεοδωρίδου. Στο Θεαγένειο Νοσοκομείο η Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ξουρή – Κουρτέλη, η Διευθύντρια Αιμοδοσίας κ Λαζαρίδου. Στο Δημοτικό Μέγαρο τη φλόγα υποδέχθηκε με τιμές η μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν εθελοντική αιμοδοσία από τους εργαζόμενους. Το βωμό άναψαν η Δημοτική Σύμβουλος  κ. Λιάκου και ο υπεύθυνος της Αιμοδοσίας κ. Τζημούρτας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Μπουτάρης. Στο Διοικητήριο υποδέχθηκε τη φλόγα η Διευθύντρια Περιφερειακής Αναπτυξιακής πολιτικής κ. Τσικότη .Στο Νοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α επιφυλάχθηκε θερμότατη υποδοχή στους λαμπαδηδρόμους από τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου,  με ένα πλούσιο μπουφέ και αναμνηστικά διπλώματα. Καλωσόρισαν η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας κ Χασαποπούλου – Ματάμη, η Προϊσταμένη της Αιμοδοσίας κ. Κοσμίδου, η Τομεάρχης 4ου Νοσηλευτικού τομέα κ. Άγγου, η Επισκέπτρια Υγείας κ. Νεοχωρλή  και εκ μέρους της Διοίκησης ο  Διοικητής κ. Παντελιάδης και ο Υποδιοικητής κ. Μελετιαδης.

Το απόγευμα η Φλόγα της Αγάπης φώτισε και τη 79η Δ.Ε.Θ που ήταν κατάμεστη από κόσμο κατά τα εγκαίνια του Περιπτέρου 12 στο οποίο στεγαζόταν το Επιμελητήριο Σερρών και ο Νομός Σερρών. Την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μέγκλας.

Την Λαμπαδηδρομία στην πόλη της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και την αιμοδοτική Φλόγα μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι της Ομοσπονδίας, των ΤΕΦΑΑ Θεσ/νίκης και Σερρών, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Θεσ/νίκης.

αιμοδοτών φοιτητών του Α.Π.Θ.

Για την επιτυχία της όλης οργάνωσης συνέβαλε και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης με τη συμμετοχή αυτοκινήτου που μετέδιδε μηνύματα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές της τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Κοινοποίηση
Scroll to Top