ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ”ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε έτους. Στόχος είναι να αυξηθεί η παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και προϊόντων αίματος για μετάγγιση και για τη ζωτικής σημασίας συμβολή των εθελοντών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών στο εθνικό σύστημα υγείας.

Η ημέρα δίνει επίσης την ευκαιρία να απευθύνουμε κάλεσμα σε κυβερνήσεις και εθνικές υγειονομικές αρχές για την εξασφάλιση επαρκών πόρων και την εφαρμογή συστημάτων και υποδομών για την αύξηση της συλλογής αίματος από εθελοντές, μη αμειβόμενους αιμοδότες.

 Κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης του COVID-19, παρά τον περιορισμό κυκλοφορίας και άλλες προκλήσεις, οι αιμοδότες σε πολλές χώρες συνέχισαν να δωρίζουν αίμα, αιμοπεταλια και πλάσμα σε ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση.

Αυτή η εξαιρετική προσπάθεια σε μια άνευ προηγουμένου κρίση αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο των καλά οργανωμένων, αφοσιωμένων εθελοντών αιμοδοτών, μη αμειβόμενων στην εξασφάλιση επαρκούς και ασφαλούς αίματος σε κανονικές και επείγουσες συνθήκες.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι της φετινής καμπάνιας είναι:

  • Να ευχαριστήσει τους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο και να δημιουργήσει μία ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη τακτικής και μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.
  • Να τονίσει την ανάγκη για συνεχή προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την επίτευξη αποθεματικών αίματος για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά.
  • Να αναγνωρίσει και να προάγει τις αξίες της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας για την ενίσχυση της κοινοτικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής·
  • Να αφυπνίσει τις κυβερνήσεις για την επένδυση, την οικοδόμηση και την αναβάθμιση των συστημάτων αιμοδοσίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εθελοντών μη αμειβόμενων αιμοδοτών.

Η φετινή καμπάνια από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας  μαζί με τα μέλη και τους φίλους έχουμε οργανώσει αποστολές Αιμοπεταλιοδοτών στο ΑΧΕΠΑ, στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, στο ΙΠΠΟΚΡΆΤΕΙΟ & στο ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΆΟΥ, στην Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τα Νοσοκομεία που συνεργαζόμαστε καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Φέτος έχουμε μαζί μας και Αιμοδότες που για πρώτη φορά θα δώσουν Αιμοπετάλια με την οργάνωση της ομάδας μας.

Σας καλούμε  να γιορτάσουμε ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΉ ΑΙΜΟΔΌΤΗ, γιατί “Μαζι μπορούμε ” “Είναι στο χέρι μας”

Για το ΔΣ

ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ''ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ'' - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
ΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ”ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗάνη 

Χρήστος Σκόρδας

Κωνσταντίνος Τσιώγκας

 

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top