ΚΕΔΜΟΠ: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών με δράσεις στην πλατεία! 17/9

ΔΤ: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών –

Συμμετέχουμε στην αλυσίδα ζωής!

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να Χαρίσετε Ζωή σε έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά δίνοντας αίμα; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά δίνοντας σάλιο; Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη;

Κάθε χρόνο, για 50.000 ασθενείς μοναδική ελπίδα αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη που θα τους χαρίσει ζωή. Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, την ημέρα που όλοι μαζί λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε περισσότερους από 27 εκατ. εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως που δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους, ώστε μια μέρα να γίνει η λευχαιμία παρελθόν!

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη  Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association)ως το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Για το 2016, η ημέρα αυτή θα είναι η 17η Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ, στην Πάτρα και σε σειρά πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.  Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα διοργανώνεται:

Δράση ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα. Εθελοντές του κέντρου θα βρίσκονται μεταξύ 10:00-14:00 στην πλατεία για να απαντούν στα ερωτήματά σας και να εγγράψουν νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο των Φροντιστηρίων ΚάΠα (Κορίνθου 255 & Αγ. Νικολάου, 1ος όροφος), μεταξύ 09:00-13:00, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων «Ο Αγ. Στυλιανός» για να καλύψουμε τις τεράστιες έκτακτες ανάγκες των νοσοκομείων στην περιοχή.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που διοργανώνονται σε άλλες πόλεις μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες http://www.xarisezoi.gr, www.facebook.com/cbmdpatras

«…για να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν»!

Έλα μαζί μας, σε χρειαζόμαστε…

Περισσότερες πληροφορίες:

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες μυελού των οστών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά). Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα έχουν ελπίδα ζωής αν βρουν συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Kάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό σήμερα: Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος (λευκαφαίρεση)και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μία ζωή.

– ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή»: http://www.xarisezoi.gr

– World Marrow Donor Association: http://www.wmda.org, www.worldmarrowdonorday.org

Κοινοποίηση
Scroll to Top