ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

18η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου,  7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η φλόγα της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία την πόλη της  Αθήνας, διατρέχει από τις 3 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών.

     Στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας λόγω της πανδημίας, οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, με την πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας,  στέλνουν το μήνυμα σ’ όλους τους Έλληνες πως στα δύσκολα είναι εδώ και αγωνίζονται ώστε να υπάρχει επάρκεια αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας.

     Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών. Με την πραγματοποίησή της σκοπεύουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να καταστήσουμε τη χώρα μας αυτάρκη σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  αλλά κυρίως με τους νέους, μας δίνεται η ευκαιρία ενημερώσουμε, να  ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε περισσότερο κόσμο, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

     Η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου από τους Συλλόγους και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών και με τη συμμετοχή των «Ποδηλατών της Τετάρτης», του σχολικού δικτύου «Νοιάζομαι και δρω», των “Paguristas”, του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, των Προσκόπων και του Ερυθρού Σταυρού.

     Λόγω των ειδικών συνθηκών φέτος η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί από ποδηλάτες. Συγκεκριμένα, τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας θα μεταφέρουν οι «Ποδηλάτες της Τετάρτης» από το εργοστάσιο ¨ΒΙΚΟΣ¨ στην Περίβλεπτο μέχρι την  κεντρική πλατεία, στις 7.30 το απόγευμα, όπου θα ανάψουν το βωμό και θα κλείσει η εκδήλωση.

     Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Ιωαννίνων σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί μπροστά από στην περιφέρεια Ηπείρου, την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός.
Το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, δεν παρασκευάζεται. Προσφέρεται από τον υγιή άνθρωπο στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.
Μπορούμε ν’ απαλλάξουμε τον εαυτό μας, το φίλο μας, το συγγενή μας, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει, από το άγχος να βρει αίμα όταν το έχει ανάγκη.
Πρέπει η Πατρίδα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, γιατί μόνο αυτό  παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία.

18η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
18η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
Κοινοποίηση
Scroll to Top