ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΤΟ Α’ ΚΑΠΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

e-mail:  journalist@dhmoskilkis.gr  http://www.e-kilkis.gr

Γ. ΚΑΠΕΤΑ 17 –  Τ.Κ. 61100

ΤΗΛ. 2341352149  FAX 2341352147

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30-3-2020

Μια σταγόνα αίμα για το συνάνθρωπο

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί την Παρασκευή 3 Απριλίου στο α’ ΚΑΠΗ (οδός Γ. Καπέτα 17, απέναντι από το Δημαρχείο) από τις 9:00 έως τις 13:00 ο Δήμος Κιλκίς με την πολύτιμη συνεργασία του τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς και του εργαστηριακού τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Η κοινή πρόσκληση για την ενίσχυση της αιμοδοσίας απευθύνεται σε όλους τους αιμοδότες καθώς και σε νέους αιμοδότες προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες αιμοδοτικές ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κάθε σταγόνα αίμα είναι σωτήρια για τους συνανθρώπους μας, κυρίως για τις μεταγγιζόμενες ομάδες πληθυσμού (πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, καρκινοπαθείς) αλλά και για την επιτυχή αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας.

Η δραματική μείωση της προσέλευσης αιμοδοτών σε νοσοκομειακό περιβάλλον, λόγω πιθανής διασποράς του ιού, έχει επιφέρει κατακόρυφη πτώση στα αποθέματα αίματος γι’ αυτό και η προσφορά αίματος προσλαμβάνει διαστάσεις εθνικής σημασίας.

Ο Δήμος Κιλκίς, ανταποκρινόμενος τάχιστα στο σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ, για τον καθορισμό εξωνοσοκομειακού χώρου διεξαγωγής εθελοντικής αιμοδοσίας, διέθεσε για όσο καιρό χρειαστεί, το α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς ενώ ανέλαβε παράλληλα την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας, τέσσερις μήνες μετά από ανάλογη εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης απευθύνει κάλεσμα αγάπης και ανθρωπιάς προς όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία της Παρασκευής μεταγγίζοντας μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος του α’ ΚΑΠΗ, για όσο διάστημα μείνει ανενεργή η αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, θα χρησιμοποιείται για τις απαιτήσεις της εθελοντικής αιμοδοσίας κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 8:30 έως τις 13:30, με την υποστηρικτική συνδρομή του εργαστηριακού τμήματος αιμοδοσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΤΟ Α’ ΚΑΠΗ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΤΟ Α’ ΚΑΠΗ
Κοινοποίηση
Scroll to Top