ΕΚΕΑ – Εθελοντική Αιμοδοσία 9 Ιουνίου στο Πολεμικό Μουσείο

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                        Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πολεμικό Μουσείο

                            Παρασκευή 9 Ιουνίου – 15.00μμ-19.30μμ

Η περίοδος του καλοκαιριού, στην οποία έχουμε εισέλθει εδώ και λίγες μέρες, αποτελεί την πιο κρίσιμη περίοδο για  την επάρκεια αίματος, καθώς παρατηρείται, σταδιακά, μειωμένη προσέλευση των αιμοδοτών στα σημεία αιμοδοσίας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των θερινών διακοπών. Παράλληλα, ο Ιούνιος είναι ένας μήνας γιορτής για την αιμοδοσία λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πάντα ως κορυφαίο στόχο, την  αύξηση των εθνικών αποθεμάτων αίματος για την κάλυψη των καθημερινών και έκτακτων αναγκών των συνανθρώπων μας και την προσέλκυση νέων  σταθερών εθελοντών αιμοδοτών, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει την πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση αιμοδοσίας σε έναν χώρο με υψηλό συμβολισμό που μπορεί να δημιουργήσει μια εξαιρετική διαδραστική θετική εμπειρία στον εθελοντή αιμοδότη.

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση εξόρμησης αιμοδοσίας για δεύτερη φορά στο Πολεμικό Μουσείο (Αθηνών), το οποίο θα φιλοξενήσει τη νέα δράση του Ε.ΚΕ.Α., την Παρασκευή 9 Ιουνίου, 15.00μμ-19.30μμ, (είσοδος από Βασιλίσσης Σοφίας, στάση μετρό Ευαγγελισμός).  Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Τηλεφωνικά ραντεβού καθημερινά, 08.30πμ-14.30μμ, στα τηλ:2132146716 και 2132146726

Ψηφιακά ραντεβού μέσω της νέας εφαρμογής “Δίνουμε αίμα”  για κινητά

App store (iOS): 

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android): 

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής

https://ekea.gr/dinoume-aima/

Λίγα λόγια για το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: Το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 1975.Στους χώρους του μπορεί κανείς να θαυμάσει κειμήλια που αφορούν στην ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, από την πρώιμη εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου. Το Ιστορικό αρχείο περιλαμβάνει συλλογή με 400 παλιούς χάρτες, προσωπικά αρχεία, αλληλογραφία, ημερολόγια στρατιωτικών και Ημερήσιες διαταγές μονάδων από τον 19ο και 20ο αιώνα. Το Φωτογραφικό αρχείο διαθέτει περισσότερες από είκοσι χιλιάδες φωτογραφίες από το 1897 έως και σήμερα, κινηματογραφικό υλικό και βιβλιοθήκη.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Την Παρασκευή 9/6 έχεις ραντεβού με την #αιμοδοσία!

Δώσε Αίμα,  Χάρισε Ζωή!

Κοινοποίηση
Scroll to Top