ΕΚΕΑ – Εθελοντική Αιμοδοσία 3 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πολεμικό Μουσείο

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου – 11.00πμ-16.00μμ

Το πλάνο διοργάνωσης εθελοντικών δράσεων του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας σε ασφαλείς,κεντρικούς χώρους που προσελκύουν τους συμπολίτες μας, τόσο με την καλαισθησία τους όσο και με τον αδιαμφισβήτητο πολιτιστικό συμβολισμό τους συνεχίζεται. Στόχος μας πάντα είναι η αύξηση των εθνικών αποθεμάτων αίματος για την κάλυψη των καθημερινών και έκτακτων αναγκών των συνανθρώπων μας και η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών που θα υιοθετήσουν σε σταθερή βάση την εθελοντική προσφορά αίματος ως μια υγιή συνήθεια, που καταλαμβάνει μια σταθερή θέση στο ημερολόγιο των καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα μουσεία χαρακτηρίζονται για την προσφορά και τον ρόλο τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή και  η εμπειρία της επίσκεψης σε ένα τέτοιο χώρο σε συνδυασμό με την διαδικασία της αιμοδοσίας, μπορεί να δημιουργήσει μια εξαιρετική διαδραστική θετική εμπειρία στον εθελοντή αιμοδότη.

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση εξόρμησης αιμοδοσίας για πρώτη φορά σε ένα καινούριο χώρο, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Πρόκειται για το Πολεμικό Μουσείο (Αθηνών), το οποίο θα φιλοξενήσει τη νέα δράση του Ε.ΚΕ.Α.,την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, 11.00πμ-16.00μμ, στο φουαγιέ του μουσείου (είσοδος από Ριζάρη 2, στάση μετρό Ευαγγελισμός). Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα 30/1 έως και την Πέμπτη 2/2 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά 9:00-14:30μμ.Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Λίγα λόγια για το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: Το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ιδρύθηκε το 1975.Στους χώρους του μπορεί κανείς να θαυμάσει κειμήλια που αφορούν στην ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, από την πρώιμη εποχή του χαλκού μέχρι σήμεραενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου. Το Ιστορικό αρχείο περιλαμβάνει συλλογή με 400 παλιούς χάρτες, προσωπικά αρχεία, αλληλογραφία, ημερολόγια στρατιωτικών και Ημερήσιες διαταγές μονάδων από τον 19ο και 20ο αιώνα. Το Φωτογραφικό αρχείο διαθέτει περισσότερες από είκοσι χιλιάδες φωτογραφίες από το 1897 έως και σήμερα, κινηματογραφικό υλικό και βιβλιοθήκη.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Δώσε Αίμα. Χάρισε Ζωή

Κοινοποίηση
Scroll to Top