ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

                                                                                      Δελτίο Τύπου

«Δώσε αίμα… σώσε ζωές» – Μία εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας γεμάτη αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και 33 φορείς.

Mία εβδομάδα δράσεων αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού του Εθελοντή Αιμοδότη διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και συνολικά 20 συνεργαζόμενους φορείς και 13 Πολιτιστικούς Συλλόγους, διοργανώνει σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα, Πύργος, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι).

Από σήμερα κιόλας ξεκινούν οι δράσεις με τη συνδρομή των συνεργατών μας φορέων για να διαδοθεί το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας απ’ άκρη σ’ άκρη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών της ΠΔΕ του 2016».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας σε ολόκληρη τη χώρα. Πλέον παίρνει σάρκα και οστά ο σχεδιασμός μας, ο στόχος μας να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Να γίνουμε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα μας σε αυτή την πράξη αγάπης, σε αυτή την απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ευχαριστώντας όλους τους συνεργαζόμενους φορείς στην προσπάθεια για να γίνει το όνειρο αυτό πραγματικότητα.

Και συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας: «Δωρίζοντας αίμα, δωρίζουμε ζωή, χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. Μπορούμε να σώσουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας. Η αναγκαιότητα σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι πολύ μεγάλη, ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για αυτό το λόγο είναι επιτακτική η συνεργασία των φορέων ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη αυτάρκεια σε αίμα. Πρέπει να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε να πράττουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Την προσφορά στο συνάνθρωπο».

Από την πλευρά του ο α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) Ανδρέας Αδαμόπουλος μίλησε για την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν οι εθελοντές αιμοδότες δίχως καμία οικονομική στήριξη από την πολιτεία.

Παράλληλα, η ΠΟΣΕΑ ζήτησε τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη 14η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που οργανώνει η Ομοσπονδία κάθε χρόνο, κάτι που έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από τον Περιφερειάρχη.

Τη σημασία που έχει για κάθε συνάνθρωπό μας η εθελοντική αιμοδοσία, μίλησαν και όλοι οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου.

Συγκεκριμένα εκτός του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, του Αντιπεριφερειάρχη Αντ. Χαροκόπου και του κ. Αδαμόπουλου συμμετείχαν: εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών πρωτοσύγκελος Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία Βοήθεια» Θεόδωρος Πισιμίσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος, ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας Μόνικα Σολωμού και η προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ε.Ε.Σ. Πάτρας Μαρία Σύρακα, η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα, η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Παρθενόπη Τσέλιου και η προϊσταμένη Μαρία Κατσαρού, από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Αιμοδότης» η Μαρία Τριπολιτσιώτη, ο εκπρόσωπος των 13 Πολιτιστικών Συλλόγων Νότιας Πάτρας Ανδρέας Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδανείου Λευτέρης Πολυκρέτης, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Χρήστος Γιαχαλής, από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας οι Σπύρος Πολίτης και Βασίλης Διαμαντόπουλος, από τον Σ.Ε.Α. Παναγιώτης Παπαδημητρίου, από τον Σ.Ε.Α Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Αχαΐας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μιχάλης Μαρτίνης, εκπρόσωπος από Λέσχη Φίλων Vespa  Αχαΐας κ.α.

Φορείς που συμμετέχουν:

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ)
Ιερά Μητρόπολη Πατρών
Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης
Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης»
Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος  Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Στυλιανός»
Ποδηλατικός  Όμιλος Πάτρας
Λέσχη Φίλων Vespa Αχαΐας
Συνολικά 13 Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νοτίου Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων (Εργατικών Κατοικιών Ανθείας, Εργατικών Κατοικιών VII Θεοδώρων και Αναπηρικών, Εργατ. Κατοικιών Λεύκας, Αναγέννησης Παραλίας, Κρύας  Ιτεών, Γλαύκου, Κυψέλη, Εργ. Κατοικιών Παραλίας, Τέρψη, Νεάπολη, Αγ. Νικολάου Λεύκας, Ιτεων και Περιοίκων, Μεταμόρφωση Σωτήρος)
Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου»
Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Τοπικού Τμήματος Αμαλιάδας
Δήμος  Ήλιδας
Δήμος Αγρινίου
Νοσοκομείο Αγρινίου
Νοσοκομείο Μεσολογγίου
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  Πατρών «Η Παναγία  Βοήθεια»
Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»
Εθελοντές Αιμοδότες Αγρινίου
Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Αχαΐας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Να σημειωθεί πως θα γίνει και Παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον Κ. Μακρή και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Ο Καραγκιόζης εθελοντής αιμοδότης».

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Δράσεων

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, είναι οι παρακάτω:

Ευρύτερη περιοχή ΠΑΤΡΑΣ

10 Ιουνίου:

– (απόγευμα Παρασκευής) Ποδηλατάδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Πατρών  στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τρεις φορές, για τη διαφήμιση της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας

11 Ιουνίου:

-Πρωινό Σαββάτου Ποδηλατάδα του Ποδηλατικού Συλλόγου Πατρών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τρεις φορές, για τη διαφήμιση της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας

-Διαφήμιση της  εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας από τη λέσχη φίλων Vespa στις γειτονιές της πόλης.

– Εθελοντική Αιμοδοσία στο Βασιλικό Αχαΐας  από τον Σύλλογο Αιμοδοτών  του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και ώρες 18:00-21:30μμ στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικού με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας» με τη στήριξη της Π.Δ.Ε.

12 Ιουνίου:

– Διαφήμιση της  εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τη Λέσχη Φίλων Vespa στις γειτονιές της Πόλης.

– Εθελοντική Αιμοδοσία στη Θέα Πατρών από τον Σύλλογο Αιμοδοτών  του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και ώρες 18:00-21:30μμ στο ιατρείο της κοινότητας  Θέας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας» με τη στήριξη της Π.Δ.Ε.

13 Ιουνίου:

-Εθελοντική Αιμοδοσία στην πλατεία Γεωργίου  με την Κινητή Μονάδα του Π.Π.Γ.Ν. «Παναγία η Βοήθεια» σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες

14 Ιουνίου:

 -Εθελοντική Αιμοδοσία στην πλατεία Γεωργίου  με την Κινητή Μονάδα του Π.Π.Γ.Ν. «Παναγία η Βοήθεια» σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ. και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες

-Εθελοντές Αιμοδότες από το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α θα κάνουν διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση πολιτών για την -Εθελοντική Αιμοδοσία στον Έσπερο της πλ. Γεωργίου κατά τις πρωινές ώρες 10:00-13:00 και απογευματινές ώρες 19:00- 21:30μμ.

-Στήριξη της Εθελοντική Αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθ. Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου «Αγ. Στυλιανός»

15 Ιουνίου:

Εθελοντική Αιμοδοσία με την Κινητή Μονάδα του Π.Π.Γ.Ν. «Παναγία η Βοήθεια» και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας –Ε.Ε.Σ :Αιμοδοσία Μελών Λέσχης Φίλων Vespa-των 13 πολιτιστικών συλλόγων Ν.Διαμερίσματος.-Εμπορικού Συλλόγου Πατρών στην πλ. Γεωργίου

16 και 17 Ιουνίου:

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας» με την Κινητή Μονάδα του Π.Π.Γ.Ν. σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Ο Αιμοδότης» του Δήμου Πατρών  στην πλ. Γεωργίου

16 Ιουνίου:

Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης Εθελοντής Αιμοδότης» Εργατικές Κατοικίες Ανθείας ώρα 21:15μμ για μικρούς και μεγάλους.

-Βράβευση Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων «Άγιος Στυλιανός» στο  ξενοδοχείο PATRAS PALACE (Όθωνος Αμαλίας ) και ώρα 19:00μμ

17 Ιουνίου:

Οργάνωση Φεστιβάλ Χορού από την Συντονιστική Επιτροπή των 13 Πολιτιστικών Συλλόγων Νότιου Τομέα του Δήμου Πατρών στις Εργατικές Κατοικίες Ανθείας, ώρα έναρξης 21:00.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη» 2016

 9 Ιουνίου

-Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παντάνασσας «Πυγμαίος ο Τριχώνιος» στα γραφεία του Συλλόγου από 17.00μμ έως 20.00μμ

-Ποδηλατάδα αφιερωμένη στην Εθελοντική Αιμοδοσία και διανομή ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Δημοκρατίας  στις 21.00μμ

10 Ιουνίου

-«Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Εθελοντική Αιμοδοσία» στην πλατεία Δημοκρατίας με συμμετοχή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) «Η Φαντασία»  από τις 19.00μμ έως 21.00μμ

Χορευτικές εκδηλώσεις με τα χορευτικά του Δήμου Αγρινίου και του «Παγκρήτιου Συλλόγου Αιτ/νίας» στις 20.30μμ

12 Ιουνίου

-Συμμετοχή του Συλλόγου μας στη Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καινουρίου «Η Χρυσοχεριά»

13 Ιουνίου

-Ενημέρωση στα γραφεία του Συλλόγου για την Εθελοντική Αιμοδοσία και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους δρόμους της πόλης στις 19.00μμ – 21.00μμ

14 Ιουνίου – «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη»

-Εθελοντική Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου από τις 08.0  έως τις 14.00.

Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

14 ΙΟΥΝΙΟΥ :

 Θέατρο Σκιών «ο Καραγκιόζης Εθελοντής Αιμοδότης» για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων Μεσολογγίου  στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του  Διοικητηρίου της Π.Δ.Ε..

15 ΙΟΥΝΙΟΥ:

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γ.Ν. Μεσολογγίου στο κτήριο του Διοικητηρίου Μεσολογγίου και ώρες 9:30-13:00

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

11 Ιουνίου:

Πεζόδρομος Αμαλιάδας :  10:30 πμ-14:00μμ και 19:00μμ-22:00μμ

Ενημέρωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία, Δωρεά Μυελού των Οστών και τις δράσεις της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας αφιερωμένες στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.

12 Ιουνίου:

Η ομάδα μπάσκετ Κοροίβου Αμαλιάδας θα διοργανώσει μία εκδήλωση για τη λήξη των Ακαδημιών και παράλληλα θα γίνει ενημέρωση από μέλη του Ε.Ε.Σ. και του Συλλόγου «ΔΙΝΩ ΖΩΗ» για τη δράση τους και την σημασίας της Εθ. Αιμοδοσίας

15 Ιουνίου:

 Πλατεία Ανεμόμυλου και ώρα: 21:30μμ

Θέατρο Σκιών για μικρούς και μεγάλους : «Ο Καραγκιόζης Εθελοντής Αιμοδότης»

16 Ιουνίου:

 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γ.Ν.  Αμαλιάδας κατά τις  ώρες: 17:30μμ-19:30μμ

 Ενημέρωση-προσέλκυση εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

17 Ιουνίου:

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δημαρχείο  Αρχ. Ήλιδας (Αμαλιάδα) κατά τις ώρες: 9:30πμ-13:30μ  Ενημέρωση-προσέλκυση εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

ΠΥΡΓΟΣ

13 Ιουνίου

Θέατρο Σκιών για μικρούς και μεγάλους: «Ο Καραγκιόζης Εθελοντικής Αιμοδοσίας» στον αύλιο χώρο του Επαρχείου. και ώρα 21:00μ.μ.:

14 Ιουνίου:

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το  Γ.Ν. Πύργου  στο κτήριο του Διοικητηρίου τις πρωινές ώρες: 9:30πμ-13:00μμ

Κοινοποίηση
Scroll to Top