ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Δράσεις ΠΟΣΕΑ με την υποστήριξη της Allianz, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράσεις ΠΟΣΕΑ με την υποστήριξη της Allianz, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποστήριξη της εταιρείας Allianz, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), με σκοπό την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών Εθελοντών Αιμοδοτών κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19.

Συγκεκριμένα, με την πολύτιμη δωρεά της Allianz, εξασφαλίστηκε όλο το υγειονομικό υλικό που κρίθηκε αναγκαίο (γάντια νιτριλίου, αντισηπτικά, μάσκες προσώπου, θερμόμετρα), για να δημιουργηθεί πανελλαδικά μια ασπίδα ασφαλείας για τους Εθελοντές Αιμοδότες, μέλη των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α., καθώς και για το προσωπικό των συνεργαζόμενων Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, που συμμετείχαν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της έλλειψης αίματος για τη χώρα μας.

Κατά τη διενέργεια των εθελοντικών δράσεων αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκαν χάρη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι Σύλλογοι – Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α κατάφεραν να εξασφαλίσουν 17.188 μονάδες αίματος.

Με τη δράση του στη διάρκεια της κρίσης covid-19, το Ίδρυμα Μποδοσάκη επέδειξε για άλλη μια φορά, άριστα κοινωνικά αντανακλαστικά, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί έναν φορέα που τελεί σε εγρήγορση, αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες της κοινωνίας και παρεμβαίνει επί της ουσίας για να δώσει λύσεις την κρίσιμη στιγμή.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από την Allianz αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν φορείς, εταιρείες και ιδρύματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν κοινές δράσεις σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου σε περιόδους μεγάλων υγειονομικών κρίσεων.

Η προσφορά αυτή κινητοποίησε τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, γιατί πέρα από τη δυνατότητα διοργάνωσης ασφαλών Αιμοδοσιών, οι Σύλλογοι ένιωσαν για πρώτη φορά ότι δεν αγωνίζονται μόνοι τους, αίσθημα που τους προσέφερε ηθική ικανοποίηση, κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα για το κοινό καλό.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                             Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας                            Ευαγγελία Ιωαν. Κλούρα

Κοινοποίηση
Scroll to Top