ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απεβίωσε σήμερα η Νίτσα Μεσογίτου, μητέρα και γυναίκα σύμβολο για το κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος.

Η Νίτσα Μεσογίτου κατατάσσεται στους πρωτοπόρους και σκαπανείς του κινήματός μας, αφού μετέτρεψε σε λεωφόρους τα μονοπάτια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Η Νίτσα Μεσογίτου βρήκε την ψυχική δύναμη να μετατρέψει τον πόνο από την απώλεια του πολυαγαπημένου παιδιού της, σε αγάπη για τον συνάνθρωπο αφιερώνοντας την ζωή της στον αγώνα της πανανθρώπινης ιδέας της προσφοράς αίματος και ιστών και οργάνων σώματος.

Ο Σύνδεσμος «Κωστάκης Μεσογίτης» αφιερωμένος στον πολυαγαπημένος της γιο, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος ολικός δότης οργάνων στην Ελλάδα με κινητήριο δύναμη την προσωπική της αυταπάρνηση, αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους φορείς κοινωνικής προσφοράς στην χώρα. Η Νίτσα Μεσογίτου θα αποτελεί πάντα οδηγό για το εθελοντικό κίνημα της χώρας το οποίο σήμερα πενθεί καθολικά.

Η ΠΟΣΕΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους και τους συνεργάτες της και την αποχαιρετά με την ευχή να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι το δρόμο της αγάπης που ακολούθησε η ίδια.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 17/12/2015 στις 3:00 μμ στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρα του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                        Δέσποινα Ιωαν. Ροδουσάκη

Κοινοποίηση
Scroll to Top