ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ “ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ” – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022

Η Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης» του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» συνεχίζοντας, όπως πάντοτε από της ιδρύσεώς της ως και σήμερα, το φιλανθρωπικό της έργο και για το 2022, στάθηκε αρωγός σε πολλούς τομείς της ζωής των ωφελούμενων από αυτήν οικογενειών, συμβάλλοντας έτσι ώστε να έχουνε οι οικογένειες αυτές ένα παράθυρο στον ήλιο, κάνοντας φυσικά πράξη τον βασικό λόγο της ιδρύσεώς της που είναι ο Εθελοντισμός και η Αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί με τίποτε να αποτυπωθεί σε μια κόλλα χαρτί όλο το έργο της που απλώνεται σε μια ευρεία γκάμα διαφόρων δράσεων που έχουν σαν αποδέκτες την βάση της κοινωνίας μας δηλαδή τον Άνθρωπο, την Οικογένεια και τα παιδιά.

Για αυτό το λόγο θα αναφέρουμε  παρακάτω επιγραμματικά το έργο μας που στο σύνολο του σχεδόν αφορά την κοινωνική και οικονομική στήριξη των ευπαθών οικογενειών του Νομού μας.             – Στηρίζουμε εν ολίγοις την Οικογένεια Ηθικά και Οικονομικά τόσο, όσο μας το επιτρέπει το εύρος του προϋπολογισμού της, που δημιουργήθηκε από τις συνδρομές των μελών μας, τις χορηγίες διαφόρων φορέων,  επιχειρηματιών, ιδρυμάτων και την πώληση του Κοινωνικού Λαχείου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κλπ.

– Προσπαθούμε να διευρύνουμε  το Κοινωνικό και Μορφωτικό επίπεδο των παιδιών τους προσφέροντας φροντιστηριακά μαθήματα. Επίσης προσφέρουμε ανά έτος στα παιδιά όλα τα σχολικά είδη, βιβλία ξένων γλωσσών, είδη ιματισμού, υπόδησης, κλπ.

– Βοηθάμε Οικονομικά, την οικογένεια, όπου και όταν χρειάζεται για να ορθοποδήσει, πληρώνοντας: λογαριασμούς ΔΕΚΟ (Ηλεκτρικό Ρεύμα, ΔΕΥΑΞ κλπ), θέρμανση παντός είδους (ξύλα, πέλλετ, φιάλες υγραερίου κλπ), ενοίκια, καύσιμα και εισιτήρια μετακίνησης ασθενών  στα διάφορα Νοσοκομεία εκτός πόλης κλπ.

    – Έχουμε αναλάβει ολοκληρωτικά την στήριξη Απόρων Πολυτέκνων Οικογενειών, με την οικονομική βοήθεια χορηγών πληρώνοντας εδώ και τέσσερα έτη το ενοίκιο της οικίας τους.

    – Τροφοδοτούμε εκατό περίπου οικογένειες με διάφορα χρειώδη είδη καθαριότητας και ευπρεπισμού, διάφορα τρόφιμα, κρέας, ψάρια, πουλερικά, είδη παντοπωλείου, είδη οικοσκευής κλπ. Για τον σκοπό αυτό άλλωστε, τον Φεβρουάριο του 2021, εν μέσω πανδη-μίας, δημιουργήσαμε το χώρο «Στέγη Προσφοράς και Αγάπης» , στην Κουγιουμτζόγλου 24, όπου παραλαμβάνουμε τις δωρεές τροφίμων αλλά και πραγματοποιούμε τις διανομές δεμάτων σε μηνιαία πλέον βάση, στις ωφελούμενες από εμάς οικογένειες!

    – Καθοδηγούμε, Προτείνουμε και Αναλαμβάνουμε όπου χρειάζεται, την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν στην οικογένεια, τόσο από την οικονομική υστέρηση, όσο και από την κρατική απαξίωση.

    – Βοηθάμε  δηλαδή στην διαδικασία έκδοσης συντάξεων (προνοιακών και μη), εύρεση εργασίας κλπ.

    – Συνεργαζόμαστε  με τις διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες (Εφορία, ΕΟΠΥ, ΙΚΑ, Δασαρχείο κλπ) όπως και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης (τις κοινωνικές κατά κύριο λόγο) για την διευκόλυνση των αιτούντων την βοήθεια μας, και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους.

    – Συνεργαζόμαστε  επίσης με διάφορους άλλους συλλόγους της πόλης μας  καθώς και με φιλανθρωπικές ομάδες γειτονικών πόλεων κλπ.

    – Διοργανώνουμε και συμμετέχουμε  σε εκδηλώσεις όπως: Ραδιομαραθώνιος Αγάπης υπέρ του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος», ομιλίες ειδικού περιεχομένου που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά κλπ.

Οι ανάγκες είναι πολλαπλές και τα προβλήματα που δημιουργούνται μεγάλα. Η βοήθειά μας, όσο και να προσπαθούμε  δεν επαρκεί χωρίς και τη δική σας βοήθεια.

Σ΄ αυτό το έργο, σας χρειαζόμαστε βοηθούς, φίλους και συμπαραστάτες. Θέλουμε την στήριξη  σας  οικονομική και υλική. Έχουμε απόλυτα την ανάγκη σας και  σας θέλουμε κοντά μας.

Φυσικά δεν ξεχνάμε να εστιάσουμε σε αυτούς που οικειοθελώς στέκονται δίπλα μας σε όλες τις ανάγκες μας με την οικονομική τους συμπαράσταση, η οποία αποτελεί και το βασικό μας έσοδο.

Ευχαριστούμε λοιπόν:

 • Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη για τη συμβολή και συμπαράσταση του σε εκδηλώσεις μας καθώς και για τη στήριξη και βοήθειά του σε ότι και αν χρειαστήκαμε.
 • Την εταιρεία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε για την συνεχόμενη και επί πολλά έτη μηνιαία χρηματοδότηση τους στο μεγαλύτερο ποσοστό των δράσεων μας και για την στήριξή τους σε όποια έκτακτη ανάγκη παρουσιαστεί.
 • Την εταιρία Πούλιος Ασημάκης Α.Ε. Μάρμαρα Ξάνθης για τις έκτακτες χορηγίες.
 • Τις εταιρίες ΣΕΚΑΠ Α.Ε. και J.T.INTERNATIONAL HELLAS Α.Ε.Β.Ε. για την πραγματικά μεγάλη δωρεά τους σε τρόφιμα.
 • Τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας για την άψογη εξυπηρέτησή τους.
 • Τους επιχειρηματίες του Νομού μας : ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., Κατσούλης Κ. & Ν. Ο.Ε. , Καλογιάννη Μαγδαληνή, ΜΟΣΧΙΔΗΣ, Π., – Χ. ΔΟΝΤΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., Βασιλείου Βασίλειος «Περί Κότας», Δ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Α.Ε.,   που στάθηκαν αρωγοί σε όλες τις προσπά-θειές μας για βοήθεια.
 • Τους επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες εκτός του Νομού μας: MAT AND PIL – ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗ ΙΚΕ και την κα Νικολαΐδου.
 • Την εταιρία ΚΑΛΟΠΗΤΑ Μ.Ι.Κ.Ε. για τις συνεχείς και πλέον σταθερά μηνιαίες προσφορές της σε άλευρα.
 • Την Ομοσπονδία Ε.Β.Ε. Ξάνθης για την ενδυνάμωση των διανομών μας σε τρόφιμα.
 • Την κα Ζλάτκου Αγαθή για την οικονομική και υλική συνεισφορά της στη δράση μας.
 • Το «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Ε.» για την στήριξή τους με δωρεάν εξετάσεις ωφελούμενης οικογένειας.
 • Τα νηπιαγωγεία 3ο, 4ο , 17ο, Κιμμερίων και Εξοχής, τα δημοτικά σχολεία 3ο , 4ο , 7ο , 9ο, 12ο, το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μύκης και το Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας, το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο ΓΕΛ και την ομάδα του G Force, καθώς και το My School και ΚΔΑΠ Αυλή  που με την αγάπη των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, ενίσχυσαν με πολλά τρόφιμα τα δέματα των διανομών μας.
 • Τις συμπολίτισσές μας που προσφέρουν επί πολλά έτη τρόφιμα κάθε μήνα σε διαφορετική οικογένεια.
 • Όλους τους Δωρητές και χορηγούς μας που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
 • Όλα τα μέλη μας που μας ενισχύουν με την ετήσια συνδρομή τους.

Και τέλος ευχαριστούμε όλους και όλες εσάς που είστε μαζί μας και μας στηρίζετε σε αυτό το δύσκολο έργο μας, στο οποίο πάντοτε θα σας θέλουμε αρωγούς  και συμπαραστάτες μας.

Η Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης»

Κοινοποίηση
Scroll to Top