ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΣΕΑ 19/5/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Α. 19/05/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε κλίμα θερμό, άκρως φιλικό, με σύνεση και με αμείωτο τον πόθο για συστράτευση στον κοινό σκοπό μας, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Σ.Ε.Α., η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου Υγείας, στην Αθήνα.

Στη Συνέλευση συμμετείχαν 25 Αντιπρόσωποι, 13 Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Α. από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μεταξύ των οποίων και αρκετοί νεολαίοι, γεγονός που έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους.

Στη Γενική Συνέλευση, μεταξύ των άλλων συστήθηκαν για πρώτη φορά ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» κ. Γεώργιος Σπετσωτάκης και η εκπρόσωπος του νέου Συλλόγου-Μέλους της Π.Ο.Σ.Ε.Α., ΣΕΑ Νέου Σουλίου «Θεολόγης Λιούσας» κα Παναγιώτα Λιούσα.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, αφού πρώτα καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, πρότεινε το τριμελές προεδρείο και με ομόφωνη απόφαση από το σώμα ξεκίνησε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αρχικά το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό Απολογισμό που παρουσίασε ο Πρόεδρος από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα, όπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά :

Σε όλες τις θεσμοθετημένες δράσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Α. οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2023 (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, Λαμπαδηδρομία, Αμφικτιονία).

Στο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο της Ομοσπονδίας προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας στις ευρύτερες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Σε όλες τις δράσεις που συμμετείχε η Ομοσπονδία ανά την Ελλάδα μετά από τα δεκάδες καλέσματα που έλαβε.

Στη συμβολή της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και των Συλλόγων Μελών της, στην επιτυχία της δράσης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Στις επαφές του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. με πολιτικά στελέχη, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και με ανθρώπους των επιστημών και των γραμμάτων.

Στις δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης που πραγματοποιούνται καθημερινά από τους Συλλόγους – Μέλη της Ομοσπονδίας.

Επίσης το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τον Οικονομικό Απολογισμό και τον νέο Προϋπολογισμό όπως τους παρουσίασε η Ταμίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κα Δέσποινα Ροδουσάκη.

Το σώμα ενέκρινε επίσης τη τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού της Αμφικτιονίας καθώς επίσης και τη σύσταση νέου εσωτερικού κανονισμού Διακρίσεων και Τιμών μετά από την παρουσίαση που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεολόγος Ζώτος.

Επιπρόσθετα έγινε ενημέρωση για τις προετοιμασίες της 34ης Αμφικτιονίας καθώς και για το διεθνές φόρουμ νέων που θα φιλοξενήσει φέτος η χώρα μας με οικοδέσποινα την Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, οι εκπρόσωποι τοποθετήθηκαν με ιδέες και προτάσεις  κάθε φορά που ζήτησε κάποιος τον λόγο.

Τέλος, το σώμα τήρησε ενός λεπτού σιγή αποτίνοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλα τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος, κλείνοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συμμετέχοντες για την υποδειγματική στάση τους και υπενθύμισε ότι οι Σύλλογοι θα πρέπει να παραμένουν αγαπημένοι και άρρηκτα συνδεδεμένοι με την Ομοσπονδία αφού μοναδικός και κοινός σκοπός όλων μας είναι η αυτάρκεια της χώρας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΣΕΑ 19/5/2024
ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΣΕΑ 19/5/2024
Κοινοποίηση
Scroll to Top