Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμήσει στο Προεδρικό Μέγαρο, την Κυριακή 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, τους Έλληνες Αιμοδότες που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίμα.

Η βράβευση των πρωτοπόρων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην χώρα μας σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αποκτά εκ των πραγμάτων ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού ο κορυφαίος Θεσμός της χώρας, επιβραβεύει μια από τις κορυφαίες εκφράσεις της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην προκειμένη περίπτωση την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών χαρακτηρίζει την εκδήλωση αυτή σημαντική για την πορεία του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην χώρα, αφού η ηθική επιβράβευση και η χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο, αποτελούν την μοναδική κινητήριο δύναμη των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Υπουργός Υγείας και οι υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες πρωτοστατούν στην μεταστροφή των αιμοδοτών φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος σε Τακτικούς Μη Αμειβόμενους Εθελοντές Αιμοδότες και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος και αυτές είναι οι κάτωθι:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ”ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ”ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν. ΕΛΠΙΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ”ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ”
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Π.Γ.Ν.Π. ΠΑΤΡΩΝ ΡΙΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

               Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

            Ο Πρόεδρος                                                                              Η Γενική Γραμματέας
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                       Δέσποινα Ιωαν. Ροδουσάκη

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια
Αλεβίζου Ελένη

Κοινοποίηση
Scroll to Top