ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ – 4ΗΜΕΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΉ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ -14η ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ” Η ΕΛΠΙΔΑ” ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 4ΗΜΕΡΟ ΑΙΜΩΔΟΣΙΩΝ.

Αγαπητοί Συμπολίτες.

Ο Σύλλογός μας συνεχίζει καθημερινά τις προσπάθειες, με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων του είναι, η ανάδειξη της πανανθρώπινης ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, ώστε η χώρα μας να επιτύχει την πολυπόθητη Αυτάρκεια, σε Εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη ο Σύλλογός μας, ” Η ΕΛΠΙΔΑ” και προκειμένου, βέβαια, την αντιμετώπιση και αποτελεσματική κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών για αίμα, τώρα τους Καλοκαιρινούς μήνες, διοργανώνει 4ήμερο αιμοδοσιών, το ακριβές πρόγραμμα των οποίων, έχει ως ακολούθως:
1. Την Πέμπτη 11-Ιουνίου, στο Κοινοτικό Κατάστημα Δελερίων.

2. Την Παρασκευή
12- Ιουνίου στο Κοινοτικό Κατάστημα Ροδιάς.

3. Το Σάββατο 13-Ιουνίου, στον Τύρναβο, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ ΟΕ. και
4.Την Κυριακή 14-Ιουνίου, στον Αμπελώνα, στο προαύλιο του Πέτρινου Δημαρχείου της πόλης μας.

Τονίζουμε ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που ακόμα αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, με την πανδημία του κορωνοϊού
COVID 19, και της μεγαλύτερης σε αριθμό προσέλευσης Εθελοντών Αιμοδοτών, η αιμοδοσία μας, στην πόλη του Αμπελώνα, θα πραγματοποιηθεί, στον ανοικτό προαύλειο χώρο του Πέτρινου Δημαρχείου σε ειδικό στέγαστρο- τέντα που θα εγκατασταθεί εκεί, ιδανικό για τις ανάγκες της Αιμοληψίας.
Από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και από ερυθροσταυρίτες εθελοντές του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας, που για ακόμα μιά φορά, δείχνουν έμπρακτα, την Ευγενική τους διάθεση, για ανιδιοτελή και εθελοντική προσφορά, συμμετέχοντας στην αιμοδοσία στον Αμπελώνα, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλα να γίνουν με τον καλύτερο και ασφαλέστερο για τους αιμοδότες τρόπο.

Για τον σκοπό αυτό ο Σύλλογός μας, φρόντισε εγκαίρως να προμηθευτεί όλο το απαραίτητο, για την περίσταση αυτή, υγειονομικό υλικό (γάντια μιας χρήσης, μάσκες και αντισηπτικά υγρά) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν απ’ τους αιμοδότες.
Το εν λόγω υλικό μας το χορήγησε δωρεάν, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), της οποίας είμαστε μέλος.

Για να γίνει η αιμοδοσία αυτή σε ανοιχτό χώρο, όπως γίνονται τώρα όλες σχεδόν οι αιμοδοσίες, ήρθε αρωγός στο Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ», για ακόμα μία φορά και νιώθουμε – ιδιαίτερα Ευγνώμονες για αυτό – η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Λάρισας, που με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νίκου Λιούπα αναλαμβάνει την δαπάνη τοποθέτησης, στο προαύλιο του Πέτρινου Δημαρχείου ενός ευρύχωρου στεγάστρου- τέντας, δείχνοντας έτσι, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Πρόεδρος κ. Γιαννόπουλος Γιάννης και τα μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» απευθυνόμαστε σε Όλες και Όλους τους Συμπολίτες μας, κυρίως όμως, στους νεότερους σε ηλικία – τώρα που είναι Νέοι και Υγιείς – να εγκαταλείψουν τις όποιες φοβίες έχουν, τις αναστολές και τις προκαταλήψεις και να γίνουν, Τώρα, Σήμερα, Εθελοντές Αιμοδότες!
Να νιώσουν την Χαρά και το όμορφο εκείνο Συναίσθημα της Προσφοράς στον πάσχοντα Συνάνθρωπό μας!
Να γίνουν και αυτοί με την ελεύθερη βούλησή τους , Μέλη της Μεγάλης Οικογένειας των Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα!

Στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, για την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση Συμπολιτών μας με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σ’ αυτό το 4ήμερο αιμοδοσιών, Καλούμε όλους τους αιμοδότες του Αμπελώνα και της περιοχής, παλιούς και νέους, να προσέλθουν μαζικά στους τόπους αιμοδοσίας από τις 8,30 π.μ έως στις 1,00 το μεσημέρι και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται στις αιμοδοσίες του Συλλόγου μας, να προσφέρουν με την καρδιά τους μια φιάλη από το αίμα τους για το συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.
Δίνουμε Αίμα, Δίνουμε Ελπίδα, Δίνουμε Ζωή!
Παράκληση θερμή, όπως, όλοι οι εθελοντές -παλιοί και νέοι Αιμοδότες -ειδικά σε αυτές μας τις αιμοδοσίες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., επειδή θα πρέπει να γίνεται η ταυτοποίησή τους να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και τον Α.Μ.Κ.Α. τους, προκειμένου αυτός να καταχωρείται στο ατομικό τους δελτίο των προσωπικών τους στοιχείων.

Κοινοποίηση
Scroll to Top