ΣΕΑ ‘’ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ’’ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

                                                                                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθελοντική Αιμοδοσία στo Φόδελε την Τετάρτη 16/12/2020 από 16:30 – 19:30 Παράλληλα, εγγραφές δωρητών μυελού οστών και ενημέρωση εγκύων για δωρεά ομφάλιου αίματος.

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 16/12/2020 στον προαύλιο χώρο του κοινοτικού γραφείου Φόδελε και ώρες 16:30 – 19:30.  Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε_μαζί», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Τοπικό Συμβούλιο Φόδελε. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσιών του ΠΑΓΝΗ.

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχίσουν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν τακτικά αίμα για να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν όχι μόνο στο νησί μας αλλά και σε όλη τη χώρα. Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:

-Ενημέρωση&Εγγραφή για δωρεά μυελού οστών σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας.

-Ενημέρωση&Εγγραφή για δωρεά οργάνων προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη ΔΗΤΟΒ.

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com http://www.aimatocritis.gr

ΣΕΑ ‘’ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ’’ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΕΑ ‘’ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ’’ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κοινοποίηση
Scroll to Top