ΣΕΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2018

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου θα συμμετάσχει στις 29 Απριλίου 2018 στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου.

Τα μέλη του που θα λάβουν μέρος, θα διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, φορώντας φανελάκια με λογότυπα του Συλλόγου με την υποστήριξη της Περιφέρειας.

Ο παιδικός αγώνας του Μαραθωνίου θα είναι αφιερωμένος στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Σε αυτόν θα διεξαχθεί σκυταλοδρομία, με την σκυτάλη να μεταφέρουν αιμοδότες πρωταθλητές, που θα δώσουν το σήμα για την εκκίνηση του παιδικού αγώνα.

Η σκυταλοδρομία περιέχει έναν υψηλό συμβολισμό. Αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και μια σύνθεση δυνάμεων. Αυτόν ακριβώς τον αγώνα και αυτές τις αρχές υπηρετεί με την ιστορία του, τις δράσεις του και τους ανθρώπους του, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».

Την σκυταλοδρομία στηρίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), που μέσω του Συλλόγου μας και σε συνεργασία με το σταθμό αιμοδοσίας Γ.Ν.Ρ., θα πραγματοποιηθεί και στην πόλη της Ρόδου, μια από τις συνολικά 11 πόλεις που έχουν επιλεγεί για αυτήν την όμορφη δράση και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε έτους. Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 είναι: «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή».

Στις 4 Μαΐου 2018, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 19:00, ο Σύλλογος μας εορτάζει τον προστάτη του Άγιο Εφραίμ, με αρτοκλασία στο Παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου στα Ασγούρου.

Επίσης στις 4 Μαΐου, ο σύλλογος μας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσσαλών και το σταθμό αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ρ., την στήριξη του Δήμου Ρόδου και με την συμμετοχή πολλών τοπικών συλλόγων και φορέων διοργανώνουν την 4η Εθελοντική Αιμοδοσία, εις μνήμην του αειμνήστου και ξεχωριστού μέλους και συνεργάτη του Συλλόγου Σωτήρη Παπαστεργίου, στο Δημαρχείο Ρόδου, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Την επομένη, στις 5 Μαΐου 2018, στις 19:00, ανήμερα της εορτής του Συλλόγου μας θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου, η γνωστή θεατρική παράσταση «Οι Θερμόαιμοι» που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η παράσταση ανεβαίνει

μετά από αίτημα των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και με την στήριξή τους και έτσι ο Σύλλογος τιμά τη Νότια Ρόδο και τους κατοίκους της. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όποιος θέλει μπορεί (αντί εισιτηρίου) να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας. Αυτά θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας και στο Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο των αρχών που υπηρετεί ο Σύλλογος, με αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης προς τον πλησίον του.

Οι Σύλλογοι που στηρίζουν την εκδήλωση και την παράσταση προέρχονται και εκπροσωπούν τις Δημοτικές Κοινότητες Λάρδου, Λίνδου, Γενναδίου, Λαχανιάς, Κατταβιάς, Μεσαναγρού, Ιστρίου, Απολλακκιάς, Λαέρμων, Καλάθου και Ασκληπιού.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» πάντα κοντά στον Συνάνθρωπο, θα συνεχίσει την εθελοντική και Κοινωνική Δράση του, συμμετέχοντας και προσφέροντας στην κοινωνία.

Κοινοποίηση
Scroll to Top