ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ)

Σοβαρές ελλείψεις αίματος ξεκίνησαν στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με αποτέλεσμα οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς να μην μπορούν να μεταγγιστούν επαρκώς.

Η αιμοδοσία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους και τους δίνει μόνο μία μονάδα αίματος αντί δύο έως τρεις που χρειάζονται, γεγονός που επιφέρει παντελή έλλειψη προγραμματισμού της προσωπικής τους ζωής και επιπλέον κόστος για το νοσοκομείο αφού θα πρέπει να τους μεταγγίσει σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν και σε άλλες μονάδες Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) της χώρας λόγω των αδειών και θερινών διακοπών των αιμοδοτών. Οι ανάγκες όμως των συνανθρώπων μας δεν πάνε διακοπές και είναι ευθύνη όλων μας.

Ζητάμε:

· Από όλο τον κόσμο που μπορεί να προσφέρει αίμα, να προσέλθει στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ή στο κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής του και να αιμοδοτήσει για τα άτομα με Θαλασσαιμία του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» αλλά και για τον όποιο συνάνθρωπο το έχει ανάγκη.

· Η διοίκηση του νοσοκομείου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση.

· Την επιπλέον συνδρομή του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Λόγω της σοβαρής αυτής κατάστασης προτείνουμε η αιμοδοσία του νοσοκομείου να ανοίγει και απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών καθώς και να πραγματοποιηθούν επιπλέον εξωτερικές αιμοληψίες Προς αυτή την κατεύθυνση να λειτουργήσουν και όλα τα νοσοκομεία της χώρας ώστε να συνδράμουν στην έλλειψη αίματος.

Τηλ. Επικοινωνίας: Μυρίλλα Ιωάννα 6987125290
Κακαράκη Όλγα 6974815628
Τσιακμάκη Κατερίνα 6947702043

Με εκτίμηση

Δ.Σ. ΠΑΣΠΑΜΑ

Κοινοποίηση
Scroll to Top