ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Κάθε χρόνο, στις 14 Ιουνίου, χώρες από όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Το θέμα της φετινής εκστρατείας είναι «Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές» με το σλόγκαν «Δώσε αίμα για έναν κόσμο πιο υγιή». Στόχος είναι να επικεντρωθούμε στη συμβολή κάθε υγιούς ατόμου ώστε να βελτιωθεί η υγεία των ανθρώπων που μας χρειάζονται.Η ανάγκη για ασφαλές αίμα στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης είναι προτεραιότητα όλων των κρατών και σκοπός είναι να υπενθυμίσουμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η εθελοντική αιμοδοσία για την επίτευξη του στόχου της παγκόσμιας κάλυψης. Το θέμα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γίνουν αιμοδότες και να δίνουν τακτικά αίμα – δράσεις οι οποίες είναι καθοριστικές για την οικοδόμηση ισχυρών θεμελίων για βιώσιμες εθνικές στρατηγικές προμήθειας αίματος.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας για άλλη μια χρονιά συμμετέχει διοργανώνοντας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑτο Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, από τις 09:00 έως τις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου, Σκουφά 91-93.

Οι αιμοδοσίες γίνονται πάντα με τη στήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και είναι ανοιχτές για το κοινό. Όσοι προσέλθουν να αιμοδοτήσουν, καλούνται να φέρουν ταυτότητα και ΑΜΚΑ για την εγγραφή τους στο νέο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Για μια πόλη αυτάρκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα!

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ

Κοινοποίηση
Scroll to Top