ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ – Ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία του Ν. Άρτας για την εθελοντική αιμοδοσία

Ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία του Ν. Άρτας για την εθελοντική αιμοδοσία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2015 ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία του Νομού Άρτας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το Μάιο του 2016. Οι ομιλίες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, η βοήθεια των οποίων είναι πολύτιμη για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης. Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, θα έχουν γίνει ομιλίες συνολικά σε 16 δημοτικά σχολεία (περίπου 700 παιδιά) και 4 γυμνάσια. Πιο συγκεκριμένα:

– τα 9 δημοτικά σχολεία της πόλης της Άρτας

– 7 δημοτικά σχολεία εκτός πόλης (Πέτα, Ανέζα, Άγ. Σπυρίδωνας, Γραμμενίτσα, Κομπότι, Καλόβατος, Χαλκιάδες)

– 4 γυμνάσια στην πόλη της Άρτας

Ο σκοπός των ομιλιών αυτών είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για την εθελοντική κοινωνική προσφορά και το ρόλο της στην κοινωνία, να υιοθετήσουν στάσεις ζωής που στην ενήλικη ζωή τους θα τους εντάξει μέσα στην ομάδα των εθελοντών και ειδικότερα των εθελοντών αιμοδοτών. Επίσης να ενεργοποιηθούν και να εμπλακούν οι γονείς και η τοπική κοινωνία στη σχολική κοινότητα για ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου- οικογένειας, σχολείου- τοπικής κοινωνίας.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι για να καταφέρουμε κάποια στιγμή να έχουμε ως χώρα αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα πρέπει να απευθυνθούμε στα παιδιά από την προσχολική ακόμα ηλικία, ως και στα παιδιά που φοιτούν στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Πρέπει να παρέμβουμε στο χώρο της εκπαίδευσης και των λειτουργών της. Είναι πιο εύκολο να διαμορφώσουμε τη στάση ενός ανθρώπου παρά να την αλλάξουμε. Το σωστό σχολείο μορφώνει, καλλιεργεί δεξιότητες, διαμορφώνει συμπεριφορές. Τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το αίμα είναι πηγή υγείας και ζωής. Αν καταφέρουμε αυτό τότε θα τα κάνουμε δεκτικά και στο πιο σύνθετο μήνυμα της προσφοράς τους για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων και τους δασκάλους-καθηγητές για την άριστη συνεργασία. Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για την οικονομική της στήριξη στην εκτύπωση έντυπου υλικού για παιδιά.

Κοινοποίηση
Scroll to Top