ΣΕΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – 16η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Συγκλονιστική εκδήλωση Υποδοχής της Φλόγας των Αιμοδοτών στην Άμφισσα

Εντυπωσιακά και φέτος η όμορφη πόλη της Άμφισσας υποδέχτηκε  την Φλόγα της Αγάπης  της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας ΠΟΣΕΑ (21/9/18), τα ιστορικά Σάλωνα, πλούσια από γενναιόδωρους ανθρώπους όπου απλόχερα προσφέρουν από το περίσσευμα της καρδιάς τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο όσους έχουν ανάγκη!

Μια μικρή πόλη με τεράστια Ψυχή!!!Καθήκον μας να ευαισθητοποιήσουμε όλο και πιο πολλούς νέους  να γίνουν  ΤΑΚΤΙΚΟΙ εθελοντές  αιμοδότες να δiνουν αίμα δηλ. ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ. Στόχος όλων μας η αυτάρκεια αίματος στην χώρα μας μόνο από εθελοντικό αίμα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  τον ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ,το ΓΝΑ και την Υπ. Αιμοδοσίας ΓΝΑ για την στήριξη του έργου μας αλλά και όλους του Φορείς και Συλλόγους  της πόλης  μας για την  συγκλονιστική συμμετοχή κάθε χρόνο.

Ευχαριστούμε  τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους των  Γαλαξιδιού, Βουνιχώρας, Αγ. Ευθυμίας (Σκαρίμπεια), Ανω Αγόριαννης (Επτάλοφος), Ελαιώνα-Σερνικακίου για την άψογη  συνεργασία μας στην πραγματοποίηση καλοκαιρινών αιμοδοσιών.

Η Φλόγα  της Αγάπης των εθελοντών αιμοδοτών της ΠΟΣΕΑ  ξεκίνησε φέτος  από το ΚΔΑΠ του Δήμου Δελφών με τα υπέροχα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του και αφού μεταφέρθηκε στις Φυλακές Άμφισσας και στην Πυροσβεστική Υπ. Άμφισσας  την υποδέχτηκαν  όλοι στην κτίριο της  Αστυνομική Διευθ. Φωκίδας τα μέλη της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας  και της Ένωσης Αστυν. Υπαλλήλων Φωκίδας,

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 19/9/18 μια πολύ δυνατή αιμοδοσία από όλους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας  2018 στην οποία συμμετέχει πρωτοποριακά  ο Δήμος Δελφών. Αφού έγινε η διανομή αναμνηστικών μπλουζών στους  λαμπαδηδρόμους αιμοδότες  ακολούθησε η καθιερωμένη δυναμική  πορεία στο κέντρο της πόλης με  κατάληξη στο ιστορικό Γιάγτζειο –Κορδώνειο  Πνευματικό  Κέντρο.

Στην σεμνή γιορτή  των αιμοδοτών  του ΣΕΑ Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ήταν μαζί και  είπε τα  καλύτερα για το πολύχρονο έργο του Συλλόγου Εθελ. Αιμοδοτών και ο Δήμαρχος Δελφών Αθαν. Γ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και έδωσε  τα αναμνηστικά μετάλλια του εθελοντή  αιμοδότη στους παλιούς εθελοντές αιμοδότες με πάνω από 50 φορές να έχουν δώσει αίμα Νύστα Γεώργιο ,Καλλία  Δημήτριο  και Μούρτο Αλέξανδρο.

Βραβεύτηκαν επίσης από την ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στο Γαλαξίδι ο Μιχάλης Μανιάς και η Olaf Palmarsdottir από τον Αντιδήμαρχο  ΔΕ Άμφισσας Αριστείδη Αγγελόπουλο.

Και η ομάδα μπάσκετ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ του ΜΑΚΑΡΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ με προπονητή τον πρώην Πρόεδρο του ΣΕΑ Άμφισσας Φαρόπουλο Στέργιο.

Επίσης τιμητικές βραβεύσεις  δόθηκαν από το ΔΣ του ΣΕΑ Άμφισσας και στους εκπροσώπους της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας.

Την Κυριακή την φλόγα της ΠΟΣΕΑ υποδέχτηκαν παίκτες και παράγοντες  στον τελικό του super cup της Ε.Π.Σ. Φωκίδας μεταξύ των ομάδων Φωκικός –Αστέρας Ιτέας .

Ευχαριστούμε το ΔΣ της ΕΠΣΦ καθώς και τα ΔΣ των ομάδων και τους Διαιτητές για την υποδοχή της Φλόγας  των αιμοδοτών αλλά και για την απόφαση τους να μοιραστούν μέρος των εσόδων του αγώνα και  στους δυο αιμοδοτικούς συλλόγους ΣΕΑ Άμφισσας και ΣΕΑ Ιτεας.

Το ΔΣ και οι  εθελοντές αιμοδότες του ΣΕΑ Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ αφιερώνουμε  την εκδήλωση στους αείμνηστους  Παναγ. Αθ. Παναγιωτόπουλο και την Μαίρη Γιαλέσα- Τρίγκα, ιδρυτικά  μέλοι του Συλλόγου μας για την  προσφορά τους στο Σύλλογο .Αιωνία τους η μνήμη….

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχής…

Όλοι μαζί μπορούμε…Κάθε σταγόνα μετράει…

Η 15η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Οστών!!!

Γίνε τώρα  Εθελοντής Δότης Μυελού Οστών  κάνε κι εσύ το Τέλος ..Αρχή!!!

Μαζί να νικήσουμε την Λευχαιμία…

www.xarisezoi.gr

Κοινοποίηση
Scroll to Top