Σύλλογοι

ΣΕΑ ΦΙΛΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ “Ο ΆΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”

  • Περιοχή: ΛΗΜΝΟΣ
  • Διεύθυνση: ΠΛΑΤ. ΥΨΙΠΥΛΗΣ (ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΕΙΟ) ΜΥΡΙΝΑ , ΛΗΜΝΟΣ 81400 Τηλέφωνο : Τηλ/Fax 2254022222 , 2254350485 E-amil: syllogosaimodotonlimnou@yahoo.gr
  • ..

 

Διοικητικό Συμβούλιο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΓΡΑΓΡΑ ΑΘΗΝΑ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ:  ΠΑΠΑΜΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ:  ΡΟΥΦΟΥ ΕΛΕΝΗ 
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΤΖΑΝΕΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
ΤΑΜΙΑΣ:  ΤΣΑΜΑΪΔΗΣ ΜΗΝΑΣ 
ΜΕΛΟΣ:  ΘΑΣΙΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΜΕΛΟΣ:  ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΧΡΥΣΟΧΟΥ ΡΗΓΑΣ

 


  
  
         

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου «Ο Άγιος Παντελεήμων» ιδρύθηκε το έτος 1983 και το αρχικό καταστατικό του εγκρίθηκε με την υπ αριθμό 392/15-4-1983 απόφαση του πρωτοδικείου Μυτιλήνης, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προσέλκυση των κατοίκων του νησιού μας στην εθελοντική αιμοδοσία. Μέχρι το έτος 1985 με τα λίγα μέλη που είχαν εγγραφεί ,ο Σύλλογος εξυπηρετούσε το Νοσοκομείο Λήμνου συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση περιστατικών που απαιτούσαν αίμα. Με την εξάπλωση του ΑIDS λόγω έλλειψης καταλλήλων μηχανημάτων ελέγχου του αίματος απαγορεύτηκαν οι αιμοληψίες.

        Το έτος 1991 ο Σύλλογος ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να γίνονται αιμοληψίες στο χώρο του Νοσοκομείου Λήμνου για τα μέλη του, από τις κινητές μονάδες αιμοληψίας που κατά καιρούς επισκεπτόταν τα στρατόπεδα της Λήμνου για διενέργεια αιμοληψιών. Αρχικά οι αιμοληψίες περιορίζονταν σε δύο ώρες ανά εξάμηνο και λόγω της ανταπόκρισης των κατοίκων για εθελοντική προσφορά αίματος αυξήθηκε ο σταδιακά ο χρόνος σε δύο ημέρες ανά τετράμηνο μέχρι  και τρεις ημέρες ανά τρίμηνο που διενεργούνται σήμερα αιμοληψίες.

       Από τις αρχές του έτους 1999 μέχρι σήμερα διενεργούνται αποκλειστικά για τον Σύλλογο αιμοληψίες από κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Μελισσίων «Αμαλία Φλέμιγκ» κάθε τέσσερες μήνες τις ημέρες Πέμπτη-Παρασκευή (πρωί και απόγευμα) και Σάββατο (μόνο πρωί)..Συνολικά ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει 66αιμοδοσίες και έχει συγκεντρώσει 15.919  φιάλες αίματος. Την τριετία 2009,2010 και 2011 έχει πραγματοποιήσει 9 αιμοδοσίες και έχει συγκεντρώσει 3.474  φιάλες αίματος. Με βάσει τα ανωτέρω στοιχεία και σύμφωνα με το καταστατικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων εθελοντών Αιμοδοτών ,εκπροσωπείται στην Ομοσπονδία με τέσσερους αντιπροσώπους.

       Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης το 2005 έγινε τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου και επέκτεινε την δραστηριότητά του και στην Δωρεάν Οργάνων Σώματος. Η τροποποίηση εγκρίθηκε με την υπ αριθμό 143/2006 απόφαση του πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

              Ο Σύλλογος βραβεύθηκε για την κοινωνική του προσφορά από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και την Ελληνική Ραδιοφωνία τα έτη 1998 και 1999 ,καθώς και από το Νοσοκομείο Λήμνου το έτος 2000.Την 5-12-2005 ο Σύλλογος εκπροσωπώντας τον Νομό Λέσβου στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, βραβεύθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Η απονομή έγινε στο προεδρικό μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .

        Ο Σύλλογος είναι εγγεγραμμένος στο ειδικό μητρώοΕθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αριθμό 0474, και στο Εθνικό και Νομαρχιακό μητρώο φορέων κοινωνικής φροντίδας με αριθμό 0541.