Σύλλογοι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΡΟΥ

  • Περιοχή: ΣΥΡΟΣ
  • Διεύθυνση: ΕΝΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, 84100 Τηλέφωνο : 2281360586 & 2281080716 fax 2281080247
  • ..

 

Διοικητικό Συμβούλιο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΞΕΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΑΛΑΒΑΖΗΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ: ΜΠΑΛΟΠΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΠΙΣ
ΜΕΛΟΣ: ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογός μας, ιδρύθηκε το 1971 αρχικά σαν ομάδα «Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου» από τον μέχρι σήμερα πρόεδρό μας Πατέρα Αντώνιο Βουτσίνο, το 1995 συστάθηκε ο Σύλλογος στη σημερινή του μορφή και αυτή τη στιγμή αριθμεί χίλια επτακόσια {1.700} μέλη Εθελοντές Αιμοδότες από τα οποία τα χίλια {1.000} είναι ενεργά, δεν κρίνουμε απαραίτητη την αναφορά της αποστολής και του σκοπού του Συλλόγου μας η οποία καλύπτει τις ανάγκες Αίματος των μελών της και μη, σε όλες τις Κυκλάδες και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας όπου υπάρχουν Νοσοκομεία και υπάρχει ανάγκη, καθώς επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα αποστέλλει Αίμα για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία στο Νοσοκομείο Παίδων.  Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογός μας έχει υιοθετήσει από εικοσαετίας οκτώ (8) παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή.

Οικονομικούς πόρους ο Σύλλογός μας, δεν έχει, η μη μόνο αυτούς από ελεύθερες εισφορές.

Οι σημαντικότερες δράσεις του Συλλόγου μας είναι οι παρακάτω :

Σε ετήσια βάση εκτός από τη συγκέντρωση με αφορμή τη Γενική Συνέλευση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ημέρα κατά την οποία απονέμουμε επαίνους μετά μεταλλίου για την προσφορά Αίματος στον συνάνθρωπο στα μέλη που έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους και δεν αιμοδοτούν πλέον, όπως επίσης και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη κατά την οποία φροντίζουμε να δίνουμε συνεντεύξεις τύπου, κάνουμε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σπότ, διοργανώνουμε και εκδρομή με σκοπό την εμψύχωση, αλλά και την εποικοδόμηση των σχέσεων μεταξύ μελών, επίσης διοργανώνουμε εκδρομή για τα τέκνα των μελών του Συλλόγου, ώστε να δίνουμε το ερέθισμα και στις μικρότερες ηλικίες.

Συμμετάσχουμε στις Αμφικτιονίες, Γενικές Συνελεύσεις και γενικότερα συναντήσεις της ΠΟΣΕΑ να σημειωθεί ότι η 6η Αμφικτιονία πραγματοποιήθηκε στη Σύρο 12 & 13 Σεπτεμβρίου του 1992 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης και οργανώθηκε από το Σύλλογο μας.

Επίσης στις 23/11/1996 έγινε μεγάλη εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των είκοσι πέντε (25) ετών λειτουργίας του Συλλόγου μας σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Ακόμη μία διοργάνωση εκδήλωσης ήταν και αυτή της 4ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας στη Σύρο τον Ιούνιο του 2006 στην οποία και συμμετείχαν όλα τα μέλη του Συλλόγου μας.

Οργανώνουμε συχνά φιλικούς αγώνες όπως για παράδειγμα αγώνα ποδοσφαίρου 5 Χ 5 μεταξύ νέων σχολής εμπορικού ναυτικού, πολεμικής ναυτικής βάσης και διαφόρων σχολών στα πλαίσια της προβολής του Εθελοντισμού.

Και τέλος η καθημερινή προβολή στον τοπικό τύπο με διάφορα μηνύματα – καλέσματα είναι ένας από τα μέσα που χρησιμοποιούμε, το πιο απλό ίσως, για να υπενθυμίζει στον αναγνώστη Αιμοδότη και μη ότι ο Σύλλογός μας δεν βρίσκετε ποτέ σε αδράνεια.

Συχνές είναι οι συναντήσεις μας με σχολεία και διάφορους Συλλόγους με σκοπό την ενημέρωσή τους για την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Σας εσωκλείουμε μερικές φωτογραφίες από τις διάφορες εκδηλώσεις που προαναφέραμε, έτσι ώστε να επιλέξετε αυτές που εσείς θεωρείτε κατάλληλες για το λεύκωμα.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας αυτή και περιμένουμε με αγωνία να δούμε τη δουλειά σας έτσι ώστε να μάθουμε περισσότερα για όλους τους Συλλόγους της Ελλάδας, αλλά και να πληροφορηθούμε για τις δράσεις τους, σίγουρα κάτι θα έχει να μας προσφέρει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο