Νέα & Εκδηλώσεις

ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Aναρτήθηκε στις 30.4.2015

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ενημερωτική ομιλία για την αιμοδοσία οι κάτοικοι του Παχυκαλάμου, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015.

Η ομιλία έγινε από τον κ. Κων/νο Μπουραντά, Ομότιμο Καθηγητή Αιματολογίας-Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος εξήγησε τη διαδικασία της αιμοδοσίας και τόνισε ότι δεν υπάρχει υψηλότερη μορφή εθελοντισμού από την αιμοδοσία, η οποία κυριολεκτικά σώζει ζωές. Μοιράστηκε με το κοινό εμπειρίες και παραδείγματα από την επαγγελματική του πορεία, εξηγώντας ότι πολλοί ασθενείς του -τόσο ενήλικες όσο και παιδιά- αν δεν μεταγγίζονταν, αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν στη ζωή. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που μία ασθενής του πήρε το λόγο και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μπήκε στο νοσοκομείο με αιματοκρίτη 15 και βγήκε με αιματοκρίτη 38», εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της και ευχαριστώντας δημόσια τον κ. Μπουραντά.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας θέλει να ευχαριστήσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παχυκαλάμου για το γεγονός ότι αγκάλιασε την ιδέα της αιμοδοσίας από την πρώτη στιγμή και να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Κων/νο Μπουραντά για το ότι δέχτηκε την πρόσκληση με μεγάλη χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη. Η προσφορά του στην ιατρική είναι τεράστια, αλλά η προσφορά του στον συνάνθρωπο είναι ανεκτίμητη.

Το Σάββατο 16 Μαΐου και ώρα 9:00-13:30 θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο παλιό δημοτικό σχολείο του Παχυκαλάμου, σε συνεργασία πάντα με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, το οποίο τόσα χρόνια και παρά τις αντίξοες συνθήκες, είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στις δράσεις του Συλλόγου μας.