Νέα & Εκδηλώσεις

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - Πρόσκληση Συμμετοχής στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία & στην Εθελοντική Αιμοδοσία

  • Aναρτήθηκε στις 5.9.2019

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)
Πρόσκληση Συμμετοχής στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας και στην Εθελοντική Αιμοδοσία

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) συμμετέχουν στην 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων & Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι μια εκδήλωση της ΠΟΣΕΑ,  η οποία πραγματοποιείται από το 2002 και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι μέσα από συνεχείς προσπάθειες και δραστηριότητες  να αναπτύξει  πανανθρώπινες ιδέες, με κυρίαρχη αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει φορείς και πολίτες.

Μέσω αυτής της προσπάθειας, ο θεσμός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, δίνει την δική της φλόγα αγάπης και ξεκινάει το ταξίδι της σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, κάνοντας στάση και στην Αριδαία.

Εκτός από την τελετή αφής της φλόγας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 20ης Σεπτεμβρίου Εθελοντική Αιμοδοσία  στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας  από τις 09.00 έως τις 13.00.

Όσον αφορά στην τελετή Αφής της «Φλόγας Αγάπης», ξεκίνησε το ταξίδι της την 26η Ιουλίου 2019 και συνεχίζει την διαδρομή της σε πόλεις και χωριά φτάνοντας στο Δήμο Αλμωπίας, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα θα είναι το ακόλουθο:

Διαδρομές της Φλόγας:

Ξιφιανή - Άλωρο - Αριδαία
Γαρέφι - Δωροθέα - Αριδαία
Πρόμαχοι - Σωσάνδρα - Αριδαία
Πολυκάρπη -Τσάκωνες - Αριδαία
Ριζοχώρι - Εξαπλάτανος -Αριδαία
Λουτράκι - Πιπεριά – Αριδαία
Νεοχώρι-Βορεινό-Πευκωτό-Αριδαία

-Υποδοχή της Φλόγας σε τέσσερις εισόδους της πόλης: Διέλευση της φλόγας από λαμπαδηδρόμους μέσα στην πόλη, και  τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας

-Τελετή λήξης: «Άναμμα της Φλόγας» στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, καλούμε όλους εσάς να κατανοήσετε την ιδιαιτερότητά της και να συμμετέχετε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί!

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στην ΔΗ.Κ.Ε.Α. (Κύπρου 32) και συγκεκριμένα στην κυρία Βασιλειάδου Χριστίνα  στο τηλέφωνο 2384024772, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00.

Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στις 17:00μ.μ

Στη λαμπαδηδρομία λαμβάνουν μέρος:

-Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών

-Πολιτιστικοί – Αθλητικοί Σύλλογοι

-Εθελοντικοί Σύλλογοι

-Σύλλογοι και Ομάδες που ενεργοποιούνται μέσω των αιμοδοσιών

-Πολίτες

-Κοινωνικοί φορείς

Την εκδήλωση στηρίζουν το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.