Νέα & Εκδηλώσεις

Διεύθυνση: Ολυμπιονίκη Χρ. Μάντικα 7 Αχαρνές, Τ.Κ. : 13671 Αττική

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2008

Αρ. Πρωτ.: 1663

Θέμα: Διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών στο νησί της Καρπάθου από 13 - 15 Μαρτίου 2009 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), ύστερα από την συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2008, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνει τον ερχόμενο Μάρτιο, στο ακριτικό νησί της Καρπάθου. Πιο συγκεκριμένα το Συνέδριο θα είναι τριήμερο (13 - 15 Μαρτίου 2009) και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν Νέοι 18 – 30 ετών. Η άφιξη των Συνέδρων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 12 του μηνός, οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 13 Μαρτίου στην διοικητική πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια και θα κορυφωθούν τις επόμενες δύο, στο παραδοσιακότερο χωριό του νησιού, την Όλυμπο και στο επίνειό της, το Διαφάνι.

Η Κάρπαθος είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικά νησί, με πανέμορφη φύση και έντονο πολιτισμικό χαρακτήρα. Ιδιαίτερα η Όλυμπος με την ιδιόμορφη κοινωνία της, με τα ολοζώντανα παραδοσιακά της γλέντια και την λαϊκή ενδυμασία της που φοριέται ακόμη και σήμερα από τις γυναίκες του τόπου, θεωρείται μια από τις αστείρευτες πηγές του Νεοελληνικού λαϊκού πολιτισμού.  Πρόσφατα μόλις ανακηρύχθηκε επίσημα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου « «Πόλις» του λαϊκού πολιτισμού της Δωδεκανήσου».

Η νησιώτικη φιλοξενία των κατοίκων, η έντονη αγάπη τους για  κάθε τι παραδοσιακό και η ανεπιτήδευτη ομορφιά των χωριών της κάνουν την Κάρπαθο μοναδική ανάμεσα στα Αιγαιοπελαγίτικα  νησιά.

Γι αυτούς τους λόγους η συμμετοχή σας στο Συνέδριο αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο στην προαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη χώρα μας, αλλά θα δώσει στους συνέδρους την ευκαιρία να ’ρθουν  σε επαφή με μιαν άλλη, πιο αληθινή, γεμάτη ανθρωπιά Ελλάδα!

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε έγκαιρα με την Διοικούσα Επιτροπή της ΠΕΝΕΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση penea.gr@gmail.com ή  με την Γραμματεία της ΠΟΣΕΑ στο τηλέφωνο: 2102430560.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ                                       Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. της ΠΕΝΕΑ

Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                               Μιχαήλ Χρ. Δρούγγος

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια